Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Neeltje Jans gaat mosselen kweken onder drijvende zonnepanelen
foto: SVP

Neeltje Jans gaat mosselen kweken onder drijvende zonnepanelen

De productie van zonnestroom combineren met de teelt van mosselen. Als het even meezit, is het binnenkort realiteit in de haven van Neeltje Jans in Zeeland.

Een consortium van Oceans of Energy, Viskwekerij Neeltje Jans, Wageningen Marine Research en SVP-Architectuur & Stedenbouw zijn de bedenkers van het plan. ‘We hebben natuur-inclusieve, drijvende eilanden ontwikkeld waar boven water zonne-energie wordt opgewekt, en onder water mosselen worden gekweekt’, aldus Erwin Stoffer van SVP.

Zeeland is volgens de betrokkenen dé locatie om het bedachte concept in de praktijk te beproeven. De provincie bevat zowel volle, ruwe zee als beschermde zee en is daarom ideaal als proeflocatie. Ook Zeeland heeft er direct baat bij: de provincie wordt internationaal koploper en hét wereldlaboratorium voor samenwerking van het eco-, voedsel-, en energiesysteem.

Lees hier het volledige artikel ‘Neeltje Jans gaat mosselen kweken onder zonnepanelen’ in de maart 2019-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
EWS GmbH & Co. KG zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst voor de Nederlandse markt

Fulltime (40 uur) - Am Bahnhof 20, 24983 Handewitt, Duitsland
Eigenenergie.net zoekt:

Bouwkundig Calculator BIPV

Fulltime (40 uur) - Spaarpot 20 , 5667 KX Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!