Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Neeltje Jans gaat mosselen kweken onder drijvende zonnepanelen
foto: SVP

Neeltje Jans gaat mosselen kweken onder drijvende zonnepanelen

De productie van zonnestroom combineren met de teelt van mosselen. Als het even meezit, is het binnenkort realiteit in de haven van Neeltje Jans in Zeeland.

Een consortium van Oceans of Energy, Viskwekerij Neeltje Jans, Wageningen Marine Research en SVP-Architectuur & Stedenbouw zijn de bedenkers van het plan. ‘We hebben natuur-inclusieve, drijvende eilanden ontwikkeld waar boven water zonne-energie wordt opgewekt, en onder water mosselen worden gekweekt’, aldus Erwin Stoffer van SVP.

Zeeland is volgens de betrokkenen dé locatie om het bedachte concept in de praktijk te beproeven. De provincie bevat zowel volle, ruwe zee als beschermde zee en is daarom ideaal als proeflocatie. Ook Zeeland heeft er direct baat bij: de provincie wordt internationaal koploper en hét wereldlaboratorium voor samenwerking van het eco-, voedsel-, en energiesysteem.

Lees hier het volledige artikel ‘Neeltje Jans gaat mosselen kweken onder zonnepanelen’ in de maart 2019-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Sunvest zoekt:

Accountmanager zonneparken

Sunvest zoekt een accountmanager zonneparken
Fulltime • Utrecht
AliusEnergy zoekt:

Technisch binnendienst medewerker

AliusEnergy zoekt een parttime technisch binnendienst medewerker.
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!