Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
1.500e pv-ontkoppelbord voor CKS
foto: CKS

1.500e pv-ontkoppelbord voor CKS

De afdeling bordenbouw van elektrotechnisch bedrijf CKS uit het Vlaamse Dilsen-Stokkem heeft onlangs het 1.500e pv-ontkoppelbord geproduceerd.

In 2007 ging het bedrijf de uitdaging aan om samen met de netbeheerder en keuringsinstantie hun eigen netontkoppelborden te realiseren. ‘11 jaar geleden hebben we onze eerste netontkoppelborden van A tot Z in huis gerealiseerd’, zegt Enrico Traini, manager van de afdeling Bordenbouw bij CKS. ‘De pv-borden zorgen voor een veilige koppeling tussen pv-installatie en het net. De netbeheerder en de keuringsinstantie worden in dit proces betrokken. Voor onze netontkoppelborden, die we gestandaardiseerd hebben, houden we steeds rekening met de strenge voorwaarden én we hebben de ijkingsprocedure volledig geautomatiseerd. Hierdoor zijn we in staat om de levertermijn terug te brengen naar 2 weken.’

De 1.500 netontkoppelborden koppelen momenteel meer dan 1 gigawatt aan stroom. ‘Dat kun je vergelijken met de elektriciteit die 1 miljoen huishoudens nodig hebben of hetgeen de kernreactor van Doel 3 oplevert aan elektriciteit’, zegt Lode Colson van CKS. 

De bordenbouwafdeling telt momenteel 16 medewerkers, de ontwerpers meegerekend. Dat is een verviervoudiging over de afgelopen 11 jaar. ‘Naast de pv-borden bouwen we eveneens vermogensborden van 40 ampère tot 4.000 ampère, procesborden voor industriële automatisatie met PLC’s en borden voor HVAC-automatisatie. Deze afdeling is goed voor 16 procent van onze omzet. Voor 2019 voorzien we een groei naar 25 procent, zetten we volgende stappen in de digitalisering, breiden we ons machinepark verder uit en, last but not least, werven we 3 bijkomende bordenbouwers aan’, aldus Colson.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Senior Content Marketeer

Zelfstroom zoekt een Senior Content Marketeer
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Solarcentury zoekt:

Junior Projectontwikkelaar Zonneprojecten

Solarcentury zoekt een Junior Projectontwikkelaar Zonneprojecten.
Fulltime • Helmond
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!