Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vattenfall neemt zonnepark van 5,7 megawattpiek in Eemshaven in gebruik
foto: Vattenfall

Vattenfall neemt zonnepark van 5,7 megawattpiek in Eemshaven in gebruik

Vattenfall heeft in de Eemshaven in de provincie Groningen een zonnepark van 5,7 megawattpiek in gebruik genomen. Het zonnepark is gelegen op het terrein van de Magnum-centrale.

Vattenfall kondigde afgelopen augustus al aan dat de bouw van het zonnepark van start was gegaan. De 17.727 zonnepanelen leveren elektriciteit aan klanten van Vattenfall. De zonnepanelen hebben een vermogen van 320 wattpiek per stuk. Samen beslaan ze een oppervlakte van 34.397 vierkante meter. Via crowdfunding zijn obligatiehouders aangetrokken, die – zonder daarvoor hun eigen dak beschikbaar te hoeven stellen – bijdragen aan een fossielvrije energievoorziening. Daar staat een rendement tegenover dat kan oplopen tot 5 procent, afhankelijk van de daadwerkelijke hoeveelheid opgewekte elektriciteit. 

Margit Deimel, directeur Grootschalig Zon en Batterijen bij Vattenfall, nam het zonnepark officieel in gebruik. ‘Wat zo bijzonder is aan deze locatie,  is dat we onze eigen grond slim gebruiken om een zonnepark in te passen in de bestaande infrastructuur. We gebruiken dezelfde kabels als de Magnum-centrale, zonder dat de leveringszekerheid in gevaar is gekomen tijdens de installatie. We merken nog wel eens dat onze grootzakelijke klanten wel zonne-energie op hun daken en terreinen willen, maar bang zijn dat hiermee hun bedrijfsvoering in gevaar komt. Hiermee laten we zien dat dit dus prima samen kan gaan.’

Later dit jaar wil het bedrijf in Coevorden en Gasselternijveen nog 2 zonneparken opleveren van respectievelijk 6,7 en 2,5 megawattpiek.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
AliusEnergy zoekt:

Technisch binnendienst medewerker

AliusEnergy zoekt een parttime technisch binnendienst medewerker.
Fulltime • Eersel
SolarEdge zoekt:

Sales Manager C&I

SolarEdge is searching for a Sales Manager C&I
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!