Solar Magazine - Kronos Solar gaat in Nederland 13 zonneparken (200 megawattpiek) realiseren
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kronos Solar gaat in Nederland 13 zonneparken (200 megawattpiek) realiseren
foto: Kronos Solar

Kronos Solar gaat in Nederland 13 zonneparken (200 megawattpiek) realiseren

De Duitse projectontwikkelaar Kronos Solar stelt overeenstemming bereikt te hebben om in Nederland 13 zonneparken met een totaalvermogen van 200 megawattpiek te gaan realiseren.

Alle 13 zonneparken zijn volledig vergund. De zonneparken zullen in de periode tot en met 2022 gebouwd worden. Kronos zal de zonneparken beheren en exploiteren als een zogenaamde independent power producer (ipp). Het gaat onder meer om een zonnepark van 14 megawattpiek in Zwolle. Dit 17 hectare grote zonnepark moet gerealiseerd worden in het vierde kwartaal van 2019. In dezelfde periode moet in Hoogeveen een zonnepark van 20 hectare en 19 megawattpiek gebouwd worden. In het tweede kwartaal van dit jaar moeten zonneparken in Zuidplaats (21 hectare en 13 megawattpiek) en Bemmel (20 hectare en 13 megawattpiek) gerealiseerd worden.

Het bedrijf schat in dat het nog eens 100 megawawattpiek aan nieuwe projecten aan de Nederlandse pijplijn gaat toevoegen in de komende 12 maanden. ‘Nederlandse is de sleutelmarkt in onze ipp-strategie voor de komende 3 jaar’, stelt Alexander Arcache, chief executive officer van Kronos Solar. ‘We hebben veel vertrouwen in Nederlandse autoriteiten als het gaat om het realiseren van een robuuste transitie naar schone energie.’ 

Kronos Solar beschikt nu wereldwijd over meer dan 1 gigawattpiek aan zonneparken die al ontwikkeld of gebouwd zijn in Europa en Midden-Amerika. In het tweede kwartaal van dit jaar start het bedrijf met de aanleg van zonneparken in Bemmel (20 hectare, 13 megawattpiek) en Zuidplas (21 hectare, 13 megawattpiek). In het vierde kwartaal start men met de bouw van zonneparken in Hoogeveen (20 hectare, 19 megawattpiek) en Zwolle (17 hectare, 14 megawattpiek).

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
RABLE zoekt:

Account Manager

Fulltime (40 uur) - Delft
SMA zoekt:

Technisch Trainer Nederland

Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!