Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Erik Bijl aangesteld als nieuwe algemeen directeur Libra Energy
foto: Libra Energy

Erik Bijl aangesteld als nieuwe algemeen directeur Libra Energy

Erik Bijl neemt per 1 april 2019 de rol van Jan Joosten over als algemeen directeur. Bijl was voorheen actief bij Vereniging Eigen Huis.

Bijl is hierdoor een goede bekende in de zonne-energiemarkt. De afgelopen 5 jaar heeft hij voor Eigen Huis in samenwerking met verschillende stakeholders vele zonne-energieprojecten geïnitieerd en gerealiseerd voor de leden. Voor zijn periode bij Eigen Huis heeft Bijl ruime ervaring opgedaan in de energiemarkt, te weten bij Engie, Essent en Wingas. 

Libra Energy stelt de afgelopen jaren vaak tegen de verdrukking in groot gegroeid te zijn in de onstuimige pv-markt. 'De laatste jaren heeft de branche mede dankzij klimaatbeleid, klimaatbewustzijn en prijsontwikkeling een sterke groei doorgemaakt. Met een marktaandeel van circa 12 procent zijn we Energy-marktleider in de Nederlandse markt.'

Het bedrijf stelt blij te zijn dat Jan Joosten na een sabbatical betrokken zal blijven als senior partner en aandeelhouder. Ook Jeroen Bogaers, die Libra Energy samen met Joosten in 2007 oprichtte, zal uit zijn actieve rol als financieel directeur terugtreden. Libra Energy stelt dat Bogaers 12 jaar lang in nauwe samenwerking Bart van den Bosch en Jan Joosten 'een goed team gedreven collega’s een stevige vaste plek heeft weten te geven in de top 5 van Europese distributeurs'. 

In 2017 verwierf Rensa Family Company uit Didam het meerderheidsbelang in Libra Energy International en daarmee in Libra Energy en Libra Cleantech Projects. Libra heeft zich in de laatste 2 jaar tot een sterke schakel in dit familieconcern ontwikkeld.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Unisun Energy zoekt:

Business / Project Development Manager

Unisun Energy zoekt een Business / Project Development Manager
Fulltime • Rotterdam
engineering4solar zoekt:

PV-engineer

engineering4solar zoekt een PV-engineer.
Fulltime • Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!