Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Dutch Solar Quarterly: installateurs plaatsen Enphase, SMA en SolarEdge in top 3
foto: © Artjazz | Dreamstime.com

Dutch Solar Quarterly: installateurs plaatsen Enphase, SMA en SolarEdge in top 3

Enphase, SMA en SolarEdge worden door Nederlandse installateurs in de top 3 van omvormerfabrikanten geplaatst als het gaat om kwaliteitsbeleving. Dit blijkt uit de nieuwste editie van de Dutch Solar Quarterly.

Onderzoeksbureau Dutch New Energy Research heeft voor de Dutch Solar Quarterly voor het eerst in de geschiedenis een grootschalig onderzoek gedaan naar marktaandelen, populariteit van merken en kwaliteitsbeleving van producten die verkrijgbaar zijn op de Nederlandse zonne-energiemarkt. Het onderzoek is uitgevoerd onder groothandels, engineering- procurement- & construction-bedrijven (epc-bedrijven) en installateurs.

‘Al jaren zingen lijstjes, aannames en zelfoverschatting rond in de sector’, stelt Rolf Heynen, directeur van Dutch New Energy Research. ‘Iedereen meent de grootste en de beste te zijn, maar niemand weet wat waar is. Daarom vonden we het tijd worden dit te onderzoeken en te publiceren in de Dutch Solar Quarterly.’

De Dutch Solar Quarterly, een kwartaalrapport, publiceert deze maand diverse lijsten. De marktaandelen van zonnepaneelfabrikanten – een top 20 – zijn tot stand gekomen op basis van marktgegevens die verstrekt zijn door groothandels en epc-bedrijven. De populariteit van  zonnepanelen en omvormers – respectievelijk een top 26 en top 13 – is tot stand gekomen door installateurs en groothandels te vragen naar 3 merken die zij respectievelijk het meeste installeren en het meeste verkopen. De kwaliteitsbeleving van zonnepanelen en omvormers – respectievelijk een top 14 en top 12 – is gemaakt door installateurs te vragen naar de 3 merken die zij van de hoogste kwaliteit achten. Enphase, SMA en SolarEdge vormen daarbij voor omvormers (red. in willekeurige volgorde) de top 3 als het gaat om omvormers.

De Dutch Solar Quarterly – die later deze maand verschijnt – bevat naast de ‘toplijsten’ ook de definitieve marktcijfers voor het kalenderjaar 2018, een landelijk opinieonderzoek onder bedrijven over de perceptie van zonne-energie (red. in samenwerking met Kantar TNS) en de meest recente inzichten in en verwachtingen van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+), de salderingsregeling, het Klimaatakkoord en EU-regelgeving.

Een van de centrale thema’s voor de Dutch Solar Quarterly van Q1-2019 is energieopslag. Daarvoor worden 3 wereldwijde pioniers in energieopslag geïnterviewd: een voormalig directielid van SolarCity en Tesla, de chief executive officer van sonnen en de voormalig chief executive officer van Booking.com die de energieopslagmarkt heeft betreden.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior PV Engineer

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
PVO International zoekt:

Administratief Medewerker Magazijn

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, 5248 NL 139
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!