Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solar Monkey haalt 1 miljoen euro groeikapitaal op voor internationalisering
foto: Solar Monkey

Solar Monkey haalt 1 miljoen euro groeikapitaal op voor internationalisering

Solar Monkey heeft 1 miljoen euro groeikapitaal opgehaald om de vleugels internationaal uit te slaan. Het bedrijf, actief in zonnepanelensoftware, heeft het kapitaal opgehaald bij 4impact en bestaande investeerders.

Na het succes in Nederland is het volgens het bedrijf tijd om de stap naar het buitenland te zetten en ook internationale installateurs te helpen ‘om efficiënter en effectiever te werken’. Solar Monkey levert software voor het op afstand ontwerpen en monitoren van zonne-energiesystemen. Dit stelt installateurs in staat om zonder huisbezoek een systeem te ontwerpen en offreren, met het vertrouwen dat het ontwerp optimaal is.

Het bedrijf bedient honderden installateurs binnen Nederland die volgens het bedrijf gezamenlijk ‘een leidend marktaandeel van nieuwe installaties hebben’. Solar Monkey richt zich nu op internationale markten; zo zijn op verzoek van zijn klanten al de eerste stappen gezet in België. Meer landen zullen volgen, vooral daar waar installateurs nog gebruik moeten maken van handmatige methoden om ontwerpen en offertes op te stellen.

‘Deze kapitaalronde stelt ons in staat om een kritiek concurrentievoordeel te winnen terwijl we nieuwe markten gaan bedienen’, stelt chief executive officer Jan Pieter Versluijs. ‘We willen maximale waarde leveren aan onze nieuwe partners en klanten, dus iedere cent stoppen we in het verbeteren van ons product en het vertellen van ons verhaal.’

Tijdens de vakbeurs Solar Solutions – die plaatsvindt op 19, 20 en 21 maart in Expo Haarlemmermeer – zal Solar Monkey haar nieuwe website lanceren. Gratis toegangskaarten kunnen hier besteld worden met de code ‘19SOLARMAG’.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Junior Accountmanager

Zonneplan zoekt een Junior Accountmanager
Fulltime • Zwolle
SolarEdge zoekt:

Sales Manager C&I

SolarEdge is searching for a Sales Manager C&I
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!