Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Project in beeld (6) | Zonnepanelen gecombineerd met zonneboilers
foto: PLM Energy

Project in beeld (6) | Zonnepanelen gecombineerd met zonneboilers

In de rubriek ‘Project in beeld’ deze week aandacht voor zonnepanelen en zonneboilers bij de gemeente Nijmegen, woningcorporatie Talis, DGA Euromeat, Kobato en Renault Nieuwendijk.

PLM Energy heeft in opdracht van Solesta in de wijk Homberg in de gemeente Wijchen 118 zonneboilers en 944 zonnepanelen geplaatst. Woningcorporatie Talis werkt onder de titel Gewoon Goed Wonen aan een grootschalig onderhoudsproject in Wijchen. Honderden woningen aan de Heilige Stoel, Homberg en Kraaijenberg worden als onderdeel van het project aangepakt.

Agro-NRG is bij Kobato gestart met het plaatsen van 700 zonnepanelen. Kobato is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het verwerken van polyurethaan. Het bedrijf in Ootmarsum gaat met de zonnepanelen voor een belangrijk deel in zijn eigen elektriciteitsbehoefte voorzien (foto: Huub Rouwers).

De zonnepanelen van JA Solar kennen een vermogen van 275 wattpiek per stuk. Het pv-systeem dat geplaatst is in opdracht van de gemeente Nijmegen gaat jaarlijks 214.000 kilowattuur zonnestroom opwekken.

Er zijn 502 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van de vestiging van Renault Nieuwendijk in Aalsmeer. De opgewekte zonnestroom gaat onder meer gebruikt worden om elektrische auto’s van Renault op te laden. Onderstaande video toont het pv-systeem.

Bij DGA Euromeat in Oss is deze week de start gemaakt met de plaatsing van 600 zonnepanelen. Na de ingebruikname van gekoelde bussen op zonnestroom en een warmteterugwinsysteem bij de vriesmotoren is het bedrijf daarmee vanaf eind maart CO2-neutraal.

Unica Energy Solutions heeft op 2 locaties van de RDW zonnepanelen geïnstalleerd. Het gaat om de keuringsstations in Amsterdam en ’s-Hertogenbosch. Het totale vermogen van de 2 pv-systemen bedraagt 181,3 kilowattpiek. De opgewekte zonnestroom wordt gebruikt voor de centrale voorzieningen in het pand.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Statkraft zoekt:

Project Developer Wind

Statkraft is looking for a Project Developer Wind (2FTE)
Fulltime • Netherlands
ECONNETIC zoekt:

Consultant duurzame energie

ECONNETIC zoekt een consultant duurzame energie
32-40 uur per week • Driebergen-Rijsenburg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!