Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Enexis netbeheer sluit 300.000e zonnepanelensysteem aan
foto: Enexis

Enexis netbeheer sluit 300.000e zonnepanelensysteem aan

Enexis Netbeheer heeft in februari het 300.000e zonnepanelensysteem met een kleinverbruikersaansluiting verwelkomd. De mijlpaal werd bereikt nadat 2018 een recordjaar was voor de netbeheerder.

Enexis meldde aan de redactie van Solar Magazine in januari namelijk al dat men in 2018 78.391 pv-systemen heeft verwelkomd. Daarbij stelde de netbeheerder de 300.000e aansluiting in zicht te hebben.

Het plaatsen van zonnepanelen blijft volgens Enexis onverminderd aan populariteit winnen bij consumenten en bedrijven: ‘In 2012 is de opmars van zonnepanelen begonnen. Na een aantal redelijk stabiele jaren, werd er in 2017 een record bereikt met ruim 54.000 nieuwe zonnepanelensystemen. In 2018 werd dat record verpulverd met meer dan 78.000 nieuwe zonnepanelensystemen in Enexis' verzorgingsgebied. Om zeker te weten dat de opgewekte energie ook daadwerkelijk teruggeleverd kan worden aan het elektriciteitsnet, wordt aangeraden om het zonnepanelensysteem aan te melden bij de netbeheerder. Dit kan via de website energieleveren.nl.’

Op deze manier kan de netbeheerder naar eigen zeggen tijdig anticiperen wanneer overbelasting dreigt en eventueel netverbeteringen uitvoeren.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
SMA Benelux zoekt:

Service Line medewerker – 2e lijn support (interim)

SMA Benelux zoekt een Service Line medewerker – 2e lijn support (interim)
Fulltime • Mechelen
ProfiNRG zoekt:

Technisch verkoper buitendienst

ProfiNRG zoekt een technisch verkoper buitendienst
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!