Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Slibverwerker SNB bouwt zonnepark van 15.000 vierkante meter
foto: © Jaswant Bhopal | Dreamstime.com

Slibverwerker SNB bouwt zonnepark van 15.000 vierkante meter

De werkzaamheden voor de realisatie van een zonnepark op het bedrijfsterrein van slibverwerker SNB op Moerdijk zijn gestart. Een braakliggend terrein van bijna 15.000 vierkante meter wordt geëgaliseerd.

De plaatsing van zonnepanelen vindt in de loop van dit jaar plaats. De totale investering in de zonnepanelen bedraagt circa 1,8 miljoen euro. Met een terugverdientijd van 9 jaar is het volgens SNB ook financieel interessant. De elektriciteitsopbrengst wordt naar verwachting 2,2 miljoen kilowattuur per jaar.

Met het benutten van zonne-energie zet SNB de laatste stap naar het volledig energieneutraal verwerken van slib. Verder gaat SNB de elektriciteit die wordt opgewekt maar die niet nodig is voor slibverwerking terugleveren aan het net.

Nu al draait de slibverwerkingsinstallatie nagenoeg energieneutraal. SNB maakte in 2016 een grote slag op het gebied van efficiënt energieverbruik. Het was het eerste volledige jaar dat een nieuwe stoomturbine in bedrijf was. De door deze turbine opgewekte elektriciteit dekt, samen met de eind 2016 in gebruik genomen tegendrukturbine, vrijwel de volledige elektriciteitsbehoefte van SNB af.

Voor de aanleg van het zonnepark hebben enkele bomen op het SNB-terrein het veld moeten ruimen. Om dit ruimschoots te compenseren heeft SNB 100 bomen laten planten op een plantage van de wereldwijd opererende stichting Plant-for-the-Planet. Deze stichting streeft naar een energieneutrale samenleving in 2050 door in totaal 1.000 miljard bomen extra te planten.

Bekijk onderstaande video met de eerste werkzaamheden.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

Technisch Marketing Engineer BeLux

SolarEdge zoekt in België een Technisch Marketing Engineer BeLux
Fulltime • België
ProfiNRG zoekt:

Assistent Onderhouds-/Service monteur PV-systemen

ProfiNRG zoekt een Assistent Onderhouds-/Service monteur PV-systemen (zonnepaneel installaties)
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!