Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Project in beeld (4) | Gemeenten en bedrijven pakken door met zonnepanelen
foto: SolarBox

Project in beeld (4) | Gemeenten en bedrijven pakken door met zonnepanelen

In de rubriek ‘Project in beeld’ deze week aandacht voor Van Dijnsen Installatiewerken, de gemeentewerf in Apeldoorn Noord, Joulz, Zonnepanelen op het dak en SolarBox.

SolarBox heeft 520 zonnepanelen geplaatst op het dak van middelbare school ISW Hoogeland in Naaldwijk. Het gaat om zonnepanelen van SunPower met een vermogen van 350 wattpiek per stuk die zijn gemonteerd met het montagesysteem FlatFix Fusion van Esdec en uitgerust zijn met power optimizers en omvormers van SolarEdge.

Van Dijnsen Installatiewerken plaatst momenteel in opdracht van de gemeente Breda 913 zonnepanelen. De zonnepanelen worden geplaatst op het dak van het stadskantoor. De Brabantse stad startte in 2017 een grootschalige verduurzamingsoperatie waarbij 48 gebouwen van zonnepanelen voorzien worden.

De gemeentewerf in Apeldoorn Noord wordt voorzien van 600 zonnepanelen. Het gebouw is vanaf april de nieuwe uitvalsbasis voor de eenheid Beheer en Onderhoud. Het zonnedak voorziet in de eigen stroombehoefte van de werf en het materieel zoals elektrische bosmaaiers, heggenscharen en bladblazers. Daarnaast leveren de zonnepanelen energie voor andere gebouwen.

Woning Limburg meldt dat de teller van het aantal woningen dat van zonnepanelen voorzien is en bovendien ook geïsoleerd is per 1 januari op 1.682 woningen staat. In 15 maanden tijd, verdeeld over 2017 en 2018, zijn al deze woningen gerenoveerd. De werkzaamheden voor 2019 zijn intussen in volle gang, met als doelstelling om eind 2019 in totaal 2.800 woningen energetisch te hebben aangepakt.

Voet Energy Solutions gaat binnenkort stroom produceren met behulp van 603 zonnepanelen. Joulz is momenteel drukdoende om de zonnepanelen bij het bedrijf te plaatsen.

Zonnepanelen op het dak heeft in Lelystad recentelijk 923 zonnepanelen van Canadian Solar met SolarEdge omvormers en power optimizers geplaatst bij melkveebedrijf Zeinstra. Het project is in onderstaande video vastgelegd.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Stagiair Clean Projects

Libra Energy biedt een Uitdagende stage bij snelgroeiende organisatie in duurzame energie
Fulltime • Uitgeest
Statkraft zoekt:

Project Developer Wind

Statkraft is looking for a Project Developer Wind (2FTE)
Fulltime • Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!