Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Urgenda: Klimaatdoel 2020 haalbaar met isolatie en zonnepanelen voor 100.000 huurwoningen
foto: Wocozon

Urgenda: Klimaatdoel 2020 haalbaar met isolatie en zonnepanelen voor 100.000 huurwoningen

Urgenda presenteert de komende weken 40 maatregelen waarmee Nederland in 2020 het Klimaatdoel kan halen. Een van de maatregelen is de verduurzaming van 100.000 huurwoningen met isolatie en zonnepanelen.

De Nederlandse Staat moet van de rechter naar aanleiding van de door Urgenda gewonnen rechtszaak in 2020 25 procent minder CO2 uitstoten ten opzichte van 1990. Daarbij is er nog een gat van circa 9 megaton.

Urgenda heeft samen met 170 woningcorporaties een maatregel voorgesteld om 100.000 huurwoningen te verduurzamen. Dat kan met het geld van de verhuurderheffing (red. de huurdersbelasting). Door het (bijna) energie-neutraal maken van woningen daalt de energierekening met 80 tot 100 procent. Ook als de huur iets omhooggaat na aanpassing van de woning, houdt de bewoner er vanaf de eerste maand geld door over. Voor de overheid betekent het dat er ruim 0,2 megaton CO2 bespaard wordt. Door de maatregelen zouden de huurwoningen aardgasvrij, geïsoleerd en van zonnepanelen voorzien worden.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Pure Energie zoekt:

Locatieontwikkelaar Zon (zuid-NL)

Pure Energie is per direct op zoek naar Locatieontwikkelaar Zon (zuid-NL).
Fulltime • Zuid-Nederland
Libra Energy zoekt:

Accountmanager

Libra Energy zoekt een accountmanager.
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!