Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Importheffingen Trump kosten Amerikaanse solar industrie 8.000 banen

Importheffingen Trump kosten Amerikaanse solar industrie 8.000 banen

De importheffingen van president Donald Trump hebben in de Verenigde Staten in 1 jaar voor het verlies van 8.000 banen gezorgd. Dat blijkt uit onderzoek van de Solar Energy Industries Association (SEIA).

Toen de importtarieven werden aangekondigd, hoopte de regering dat dit de Amerikaanse banengroei zou stimuleren, maar de cijfers van de National Solar Jobs Census 2018 van SEIA laten zien dat het tegenovergestelde het geval is. Na 7 jaar van gestage, historische groei van de werkgelegenheid, laat het onderzoek nu het verlies van bijna 8.000 banen zien in vergelijking met 2017. Daarmee zijn voor het tweede opeenvolgende jaar de banen in de solar industrie gedaald. Het is volgens SEIA geen toeval dat dit ook de 2 jaar zijn waarin de industrie te maken heeft met de dreiging van implementatie en handhaving van importtarieven.

Ondanks de importheffingen zagen diverse Amerikaanse staten een groei van de werkgelegenheid. Florida heeft in 2018 bijna 2.000 nieuwe banen in zonne-energie toegevoegd en er zijn nu meer dan 10.000 banen in de staat. Andere opkomende staten, zoals Illinois en Texas, kenden ook een behoorlijke banengroei in de sector, met respectievelijk 1.308 en 739 banen in zonne-energie.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Junior Accountmanager

Zonneplan zoekt een Junior Accountmanager
Fulltime • Zwolle
Zelfstroom zoekt:

Performance Marketeer

Zelfstroom zoekt een Performance Marketeer
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!