Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
INDU-ZERO van start: Europese fabriek voor standaardwoningrenovatiepakket met zonnepanelen
foto: VolkerWessels

INDU-ZERO van start: Europese fabriek voor standaardwoningrenovatiepakket met zonnepanelen

Het Europese project INDU-ZERO is officieel van start. Het moet tot een standaardrenovatiepakket leiden voor woningcorporaties. Dit pakket bestaat onder meer uit zonnepanelen.

De provincie Overijssel heeft het project samen met partners uit 6 landen uit de North Sea Region opgepakt. De 6 landen zijn Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Noorwegen. Woningcorporatie Domijn neemt als enige woningcorporatie deel aan dit project.

Het project, dat 3 jaar loopt, moet een ontwerp voor een innovatieve fabriek opleveren. De fabrieken kunnen na afloop van het project, in de zomer van 2021, in de verschillende Europese landen worden gebouwd. De productie van de renovatiepakketten die voor de huizen nodig zijn, krijgt daarmee een impuls en de kosten per huis dalen.

Er wordt gestuurd op een standaardrenovatiepakket dat met minimale aanpassingen per land kan worden toegepast. In een renovatiepakket, dat als het ware als een jas over het huis wordt geplaatst, bevinden zich slimme oplossingen die zelf energie produceren en het wooncomfort verhogen zoals zonnepanelen, warmtepompen en ventilatie.

Het project brengt zowel landen als partijen bij elkaar. Partners die bij het project zijn aangesloten, zijn afkomstig uit het onderwijs, de bouwsector, woningcorporaties, industrie en overheid, waarmee (technische) inhoud en uitvoering meteen aan elkaar gekoppeld worden.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Huawei zoekt:

Technical Support Engineer

Huawei zoekt een Technical Support Engineer m/v
Fulltime • Amsterdam
AliusEnergy zoekt:

Medewerker service en support

AliusEnergy zoekt een medewerker service en support.
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!