Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
INDU-ZERO van start: Europese fabriek voor standaardwoningrenovatiepakket met zonnepanelen
foto: VolkerWessels

INDU-ZERO van start: Europese fabriek voor standaardwoningrenovatiepakket met zonnepanelen

Het Europese project INDU-ZERO is officieel van start. Het moet tot een standaardrenovatiepakket leiden voor woningcorporaties. Dit pakket bestaat onder meer uit zonnepanelen.

De provincie Overijssel heeft het project samen met partners uit 6 landen uit de North Sea Region opgepakt. De 6 landen zijn Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Noorwegen. Woningcorporatie Domijn neemt als enige woningcorporatie deel aan dit project.

Het project, dat 3 jaar loopt, moet een ontwerp voor een innovatieve fabriek opleveren. De fabrieken kunnen na afloop van het project, in de zomer van 2021, in de verschillende Europese landen worden gebouwd. De productie van de renovatiepakketten die voor de huizen nodig zijn, krijgt daarmee een impuls en de kosten per huis dalen.

Er wordt gestuurd op een standaardrenovatiepakket dat met minimale aanpassingen per land kan worden toegepast. In een renovatiepakket, dat als het ware als een jas over het huis wordt geplaatst, bevinden zich slimme oplossingen die zelf energie produceren en het wooncomfort verhogen zoals zonnepanelen, warmtepompen en ventilatie.

Het project brengt zowel landen als partijen bij elkaar. Partners die bij het project zijn aangesloten, zijn afkomstig uit het onderwijs, de bouwsector, woningcorporaties, industrie en overheid, waarmee (technische) inhoud en uitvoering meteen aan elkaar gekoppeld worden.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Assistent Onderhouds-/Service monteur PV-systemen

ProfiNRG zoekt een Assistent Onderhouds-/Service monteur PV-systemen (zonnepaneel installaties)
Fulltime • Utrecht
Zonneplan zoekt:

Leerling Monteur

Zonneplan zoekt een Leerling Monteur
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!