Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaanderen treft stimuleringsmaatregelen voor extra zonnepanelen op sociale huurwoningen
foto: © Artjazz | Dreamstime.com

Vlaanderen treft stimuleringsmaatregelen voor extra zonnepanelen op sociale huurwoningen

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans gaat sociale huisvestingsmaatschappijen stimuleren om meer zonnepanelen te plaatsen op de daken van sociale huurwoningen.

De sociale huisvestingsmaatschappijen (SHM’s, red. woningcorporaties) stelden begin 2018 al in 12 maanden tijd 20.000 woningen uit te kunnen rusten met zonnepanelen. De voorwaarde? Een wetswijziging vanuit de overheid. En die komt er nu.

Homans hierover: ‘Investeren in zonnepanelen vergt nog altijd een serieuze financiële inspanning, ook voor de sociale huisvestingsmaatschappijen. Binnenkort wordt het echter mogelijk om een deel van deze investeringskosten te recupereren.’

Het besluit dat Homans hiertoe heeft genomen en is goedgekeurd, staat de sociale huisvestingsmaatschappijen toe om een vorm van energiecorrectie te verrekenen wanneer zij zonnepanelen plaatsten op de daken van sociale woningen. Op die manier halen sociale huisvestingsmaatschappijen een deel van de investeringskosten terug. De vergoeding die wordt gevraagd aan de huurders voor het aanbrengen van de zonnepanelen mag in ieder geval niet hoger zijn dan de kostprijs van de installatie en ook niet hoger dan de energiekosten die de huurder uitspaart.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Anoniem zoekt:

Customer Support Technician – Solar

Een anoniem bedrijf zoekt een Customer Support Technician – Solar
Fulltime • Eindhoven
Solaris Industria zoekt:

Accountmanager Solar

kWh People zoekt voor Solaris Industria een Accountmanager
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!