Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaanderen treft stimuleringsmaatregelen voor extra zonnepanelen op sociale huurwoningen
foto: © Artjazz | Dreamstime.com

Vlaanderen treft stimuleringsmaatregelen voor extra zonnepanelen op sociale huurwoningen

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans gaat sociale huisvestingsmaatschappijen stimuleren om meer zonnepanelen te plaatsen op de daken van sociale huurwoningen.

De sociale huisvestingsmaatschappijen (SHM’s, red. woningcorporaties) stelden begin 2018 al in 12 maanden tijd 20.000 woningen uit te kunnen rusten met zonnepanelen. De voorwaarde? Een wetswijziging vanuit de overheid. En die komt er nu.

Homans hierover: ‘Investeren in zonnepanelen vergt nog altijd een serieuze financiële inspanning, ook voor de sociale huisvestingsmaatschappijen. Binnenkort wordt het echter mogelijk om een deel van deze investeringskosten te recupereren.’

Het besluit dat Homans hiertoe heeft genomen en is goedgekeurd, staat de sociale huisvestingsmaatschappijen toe om een vorm van energiecorrectie te verrekenen wanneer zij zonnepanelen plaatsten op de daken van sociale woningen. Op die manier halen sociale huisvestingsmaatschappijen een deel van de investeringskosten terug. De vergoeding die wordt gevraagd aan de huurders voor het aanbrengen van de zonnepanelen mag in ieder geval niet hoger zijn dan de kostprijs van de installatie en ook niet hoger dan de energiekosten die de huurder uitspaart.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2019

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei Nederland maakt zich op voor het solar decennium NATIONAAL...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Sales Support Medewerker

Libra Energy zoekt een Sales Support Medewerker
Fulltime • Uitgeest
Solarcentury zoekt:

Projectontwikkelaar zonneprojecten

Solarcentury zoekt een projectontwikkelaar zonneprojecten
Fulltime • Helmond
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!