Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Agentschap Telecom: toezicht op zonne-energie speerpunt in 2019
foto: Agentschap Telecom

Agentschap Telecom: toezicht op zonne-energie speerpunt in 2019

Toezicht houden op de zonne-energiesector is een van de speerpunten van het Agentschap Telecom. Dit blijkt uit het Jaarplan Toezicht 2019 dat staatssecretaris Mona Keijzer naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Agentschap Telecom staat voor de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de IT- en telecommunicatienetwerken, zodat Nederland veilig verbonden is. Daarbij houdt Agentschap Telecom ook toezicht op de kabel- en leidingeninfrastructuur en de meet- en weeginfrastructuur in Nederland.

Een van de speerpunten van Agentschap Telecom is de continuïteit en toekomstvastheid van telecommunicatie- en IT-infrastructuur, bijvoorbeeld bij de doorontwikkeling van 4G mobiele netwerken en de komst van 5G. Verder zet het agentschap volgens de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat in 2019 nadrukkelijk in op het behouden van het vertrouwen van in de handel gebrachte apparatuur. ‘Burgers en bedrijven moeten erop kunnen vertrouwen dat apparatuur veilig is en ongestoord werkt. Het agentschap houdt er toezicht op dat elektrische (radio)apparatuur die op de Nederlandse markt komt, voldoet aan de Europese richtlijnen’, duidt Keijzer. ‘In 2019 ligt het accent op thematisch onderzoek naar onlinehandel in apparatuur en op potentiële risicocategorieën zoals led-toepassingen in de professionele omgeving en  zonnepaneelinstallaties. Daarnaast houdt het agentschap toezicht op de betrouwbaarheid van meet- en weegapparaten waaronder slimme energiemeters en laadpalen voor elektrisch vervoer. De betrouwbaarheid hiervan is van belang, juist ook voor de energietransitie met een ontwikkeling richting decentrale opwekking en afrekening.’

Het onderzoek naar zonnestroomsystemen wordt uitgevoerd omdat het volgens het Agentschap Telecom een van de ‘potentiële risicocategorieën’ is. Bij de zonnepaneelinstallaties gaat het om een conformiteitsonderzoek in internationaal verband met een dialoog met marktpartijen en stakeholders in de sector.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

Sales Manager C&I

SolarEdge is searching for a Sales Manager C&I
Fulltime • Nederland
Zon&Co zoekt:

Verkoopadviseur Zonne-energie

Zon&Co zoekt een
32-38 uur per week • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!