Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
1.502 zonnepanelen voor Prinses Máxima Centrum
foto: Greenspread

1.502 zonnepanelen voor Prinses Máxima Centrum

Het zonnedak van het Prinses Máxima Centrum (PMC) in Utrecht is opgeleverd, na jarenlange inspanningen van initiatiefnemers Stichting Greencrowd en Greenspread. Het zonnedak bestaat uit 1.502 zonnepanelen.

De plaatsing ging afgelopen november van start. Dankzij de pv-installatie bespaart het Prinses Máxima Centrum op jaarbasis ongeveer 215 ton CO2.

Jan Willem Zwang, oprichter van Greenspread en Stichting Greencrowd, zag een aantal jaren geleden een advertentie waarin werd opgeroepen een bijdrage te leveren aan de bouw van het Prinses Máxima Centrum door ‘steentjes’ te kopen. Zwang wilde iets meer doen dan alleen doneren en kwam op het idee het Prinses Máxima Centrum te helpen aan structurele energiebesparing met behulp van zonnepanelen.

De werkzaamheden van Stichting Greencrowd en Greenspread zijn onbezoldigd uitgevoerd. Via het platform van Stichting Greencrowd is bijvoorbeeld een crowdfundingsactie geweest voor de zonnepanelen. Daarnaast heeft Greenspread succesvol een aanvraag ingediend voor de landelijke subsidieregeling SDE+. Greenspread heeft voor het Prinses Máxima Centrum de aanbesteding en uitvoering begeleid en droeg zorg voor de oplevering.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonnegilde zoekt:

Planner/Projectondersteuner

Zonnegilde zoekt een Planner/Projectondersteuner
Fulltime • Kampen
E2-Energie zoekt:

Elektromonteur

E2-Energie zoekt een elektromonteur
Fulltime • Duiven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!