Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Corporatie Survey: 57 procent woningcorporaties legt focus bij plaatsen zonnepanelen
foto: St. Joseph

Corporatie Survey: 57 procent woningcorporaties legt focus bij plaatsen zonnepanelen

57 procent van de Nederlandse woningcorporaties legt de komende jaren de focus op het plaatsen van zonnepanelen. Dit blijkt uit de Corporatie Survey van adviesbureau Finance Ideas.

De monitor wordt elk kwartaal onder circa 600 corporatiebestuurders en -managers uitgevoerd. Uit de nieuwste editie blijkt dat corporaties de prioriteit voor de komende jaren geven aan het isoleren van woningen – 81 procent – en het installeren van zonnepanelen op individuele woningen – 57 procent.

Gevraagd naar ‘no regret’-maatregelen denkt slechts 6 procent spijt te krijgen van investering in zonnepanelen. Van alle respondenten vindt 57 procent nul-op-de-meter (nom-)renovaties de investeringen waarvan men de meeste spijt kan krijgen. Bij het algehele verduurzamingsproces ervaren de respondenten de grootste belemmeringen bij het rondkrijgen van de businesscase – 37 procent – en andere aspecten omtrent de financiële positie – 17 procent.

Bij de opwekking van duurzame energie geeft maar liefst 90 procent aan dit te doen met zonnepanelen, 22 procent met experimentele technieken en 11 procent met zonneboilers. De opwekking van deze duurzame energie ziet de corporatiesector dan ook duidelijk als zijn opgave, slechts 11 procent geeft aan dit anders te zien.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Elton (Elsun) zoekt:

Accountmanager

Elton (Elsun) zoekt een accountmanager.
Fulltime • Roden
Sunvest zoekt:

Accountmanager zonneparken

Sunvest zoekt een accountmanager zonneparken
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!