Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Groningen pleit voor nieuw hoogspanningsstation voor zonneparken bij Stadskanaal
foto: © Wessel Cirkel | Dreamstime.com

Groningen pleit voor nieuw hoogspanningsstation voor zonneparken bij Stadskanaal

Als het aan de provincie Groningen ligt, komt er bij Stadskanaal een nieuw hoogspanningsstation. De huidige capaciteit van het stroomnetwerk is er onvoldoende voor de verwachte hoeveelheid zonneparken.

Uit een inventarisatie van de provincie samen met de gemeenten Stadskanaal, Pekela en Westerwolde blijkt dat er al voor 1.550 hectare aan initiatieven voor zonne-energie in Stadskanaal en omgeving is gepland. Hiervan is 330 hectare aan zonneparken al daadwerkelijk in ontwikkeling. De inventarisatie is uitgevoerd op verzoek van de netbeheerders. Dit stelt hen in staat om beter in te schatten of uitbreiding van het hoogspanningsnet bij Stadskanaal noodzakelijk en verantwoord is.

Groningen wil nu dat er zo snel mogelijk nieuwe capaciteit op het elektriciteitsnet beschikbaar komt. Daarom onderzoekt ze in overleg met de netbeheerders en andere partijen welke mogelijkheden er zijn om de aanleg van een nieuw station te versnellen.

Verder roept de provincie netbeheerders op om te kijken naar alternatieven om opgewekte stroom af te zetten en hiermee te experimenteren in het gebied rondom Stadskanaal. Mogelijkheden hiervoor zijn volgens Groningen de opslag in batterijen, toepassingen voor waterstof, directe levering van opgewekte energie en slimme energiesystemen.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Stagiair Clean Projects

Libra Energy biedt een Uitdagende stage bij snelgroeiende organisatie in duurzame energie
Fulltime • Uitgeest
Zelfstroom zoekt:

Manager Business IT

Zelfstroom zoekt een Manager Business IT
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!