Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Hellendoorn plaatst op 9 gebouwen zonneboilers
foto: DSS

Gemeente Hellendoorn plaatst op 9 gebouwen zonneboilers

9 gemeentelijke gebouwen in Hellendoorn worden dit jaar voorzien van zonnecollectoren en zonneboilers die zonnewarmte opwekken en opslaan. Bovendien komen er op een groot aantal gebouwen zonnepanelen.

De zonnepanelen leveren jaarlijks samen 387.000 kilowattuur aan zonnestroom op. Gemeente Hellendoorn gaat dit jaar het gemeentelijk vastgoed verder verduurzamen om in 2020 de gewenste 20 procent CO2-reductie te realiseren ten opzichte van 2008.

Naast de zonne-energiesystemen krijgen 4 gemeentelijke sporthallen slimme domotica die de verlichting en de verwarming bedienen waardoor energie bespaard kan worden. In zwem-, sport- en zorgcomplex Het Ravijn worden de pompen die het zwemwater reinigen, uitgerust met slimme regelaars waardoor opnieuw een forse energiebesparing gerealiseerd kan worden. In het Huis voor Cultuur en Bestuur wordt ook de vloerverwarming aangesloten op warmtepompen, waardoor gas bespaard kan worden.

Met alle genoemde duurzaamheidsmaatregelen wordt naast de stroomopwekking naar verwachting ook 85.000 kubieke meter gas per jaar bespaard.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
SAJ Electric zoekt:

Technical Support

SAJ Electric is looking for Technical Support
Fulltime • België
Zonneplan zoekt:

Accountmanager Binnendienst

Zonneplan zoekt een Accountmanager Binnendienst
Fulltime • Zwolle
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!