Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Project in beeld (3) | Mijlpaal ZonnepanelenDelen, bipv en energiecoöperaties pakken door
foto: ZonnepanelenDelen

Project in beeld (3) | Mijlpaal ZonnepanelenDelen, bipv en energiecoöperaties pakken door

In de rubriek ‘Projecten in beeld’ deze week aandacht voor ZonnepanelenDelen, Gebroeders van Eijk, Coöperatie Energie in Kantens en Hermans Techniglaz dat 2 building integrated pv (bipv)-projecten heeft opgeleverd.

752 zonnepanelen komen er extra in Amsterdam via de uitgifte van ZonneDelen op het platform ZonnepanelenDelen. Iederzon Amsterdam is het 10e Amsterdamse project op het platform dat tot realisatie komt. Het platform dat ooit via incubator Rockstart is begonnen, heeft zo voor 12.000 zonnepanelen gezorgd in Amsterdam. Iederzon Amsterdam is het tweede project in een reeks van zonne-energieprojecten op daken van woningbouwcorporatie Ymere. Met deze financiering worden daken van huurwoningen voorzien van zonnepanelen.

Gebroeders van Eijk, logistiek partner van 4BLUE, heeft een zonnepaneleninstallatie van 202 kilowattpiek op haar bedrijfspand laten installeren. De installatie is uitgevoerd door VDL Services en er is gebruik gemaakt van NSP-zonnepanelen en Growatt-omvormers en Batt cable uit het assortiment van 4BLUE. VDL Services heeft haar eigen platdakmontagesysteem toegepast wat grotendeels prefab wordt aangeleverd, waardoor de installatietijd aanzienlijk wordt verkort. Door deze installatie is meer dan 85 procent van het elektraverbruik van Gebroeders van Eijk in Asten verduurzaamd.

De bouw van het nieuwe Opleidings- Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee (OTCKMar) op de Koning Willem III (KWIII) kazerne in Apeldoorn is in volle gang. Het te realiseren nieuwbouw complex bestaat uit 3 bouwlagen met in het centrum een atrium. In het gebouw worden onder andere leslokalen, een collegezaal en kantoren gerealiseerd. Hermans Techniglaz heeft de opdracht gekregen voor het leveren van 159 op maat gemaakte en geïsoleerde PowerGlaz BIPV-panelen voor het atrium van het nieuw te bouwen OTCKMar lesgebouw. Het totaal geïnstalleerde vermogen is ruim 63 kilowattpiek.

Solar Valley plaatst momenteel een pv-systeem bij automotive bedrijf E&R Classics. Het bedrijf, gespecialiseerd in oldtimers, verwelkomt 692 MonoSol-zonnepanelen van IBC Solar. Het totale vermogen bedraagt 218 kilowattpiek. Met deze zonnepanelen wordt ruimschoots meer elektriciteit geproduceerd dan verbruikt wordt in het gebouw waar ruim 40 mensen werken en 250 oldtimers te vinden zijn.

Het Rijnlands Lyceum in Sassenheim krijgt op het gebouw in de Van Alkemadelaan een zonnestroomsysteem van 205 kilowattpiek. De 684 zonnepanelen worden geplaatst in het kader van het project Zon op Bedrijfsdaken van de gemeente Teylingen. De zonnepanelen zijn goed voor meer dan twee derde van de stroom die de school gebruikt. EE Care was als energie-intermediair verantwoordelijk voor het locatie-onderzoek naar de geschiktheid van het dak en de potentie voor een zonne-energie-installatie. (foto: EE Care)

Via het project Zon op Papendrecht kunnen inwoners van de gemeente deelnemen in een zonnedak op het sportcentrum waar 710 zonnepanelen komen. Het project is een initiatief van de Stichting Drechtse Stromen om verduurzaming van energieverbruik in de Drechtsteden te stimuleren.

Dries Rolde Installatietechniek voorziet 83 woningen in Gieten van zonnepanelen. Bovendien wordt de huidige (natuurlijke) ventilatie aangepast naar CO2-gestuurde ventilatie in combinatie met een ventilatiewarmtepomp. Naast zonnepanelen krijgen de daken ook isolatie en nieuwe dakpannen.

In Rottum in de provincie Groningen is een zonnedak met 754 zonnepanelen geopend. Coöperatie Energie in Kantens (EIK) is initiatiefnemer van het project dat gerealiseerd is met SDE+-subsidie.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
ECONNETIC zoekt:

Junior Consultant Financiering

Junior Consultant Financiering De wereld verduurzamen door te doen? Dat kan bij ECONNETIC! < 1 jaar werkervaring WO-opleiding 32-40 uur per week ECONNETIC ontwikkelt, financiert, realiseert én beheert duurzame...
32-40 uur - Driebergen (nabij Utrecht)
Coolblue zoekt:

Voorman / 1e Elektromonteur

Plus- en minpunten + Je coacht je eigen vaste team op jouw bus en zorgt dat zij elke dag een beetje beter worden. + Je bent samen verantwoordelijk voor 1 à maximaal 2 installaties bij onze klanten thuis. + Zelfs als je een lastige...
Fulltime (40 uur) - Tilburg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!