Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solytic neemt monitoringportal Suntrol over van Solarworld
foto: SolarWorld

Solytic neemt monitoringportal Suntrol over van Solarworld

Solar monitoringsoftwareaanbieder Solytic neemt vanaf 8 maart de Suntrol Portal over van het vorig jaar failliet gegane SolarWorld. Voor 27.500 wereldwijd geregistreerde gebruikers blijft het beschikbaar.

De continuïteit van het platform is met de overname door Solytic gewaarborgd. De Berlijnse solar monitoringaanbieder, met Nederlands-Duits management, zal Suntrol in de toekomst blijven ontwikkelen met eigen functies en aanvullende diensten.

Na het tweede faillissement van SolarWorld draaide Suntrol sinds 2017 al op de servers van Solytic om zo alle gegevens te beveiligen. Op dit moment bewaakt de portal alle belangrijke prestatie- en productiegegevens van ruim 23.000 zonnestroominstallaties met een totale capaciteit van bijna 330 megawattpiek, waarvan een kleine 1.000 in Nederland. Naast de gebruikelijke informatie over de productiegeschiedenis, zien gebruikers hoeveel CO2 wordt bespaard en hoeveel stroom voor eigen verbruik is opgewekt.

Solytic is al in 2017 begonnen met een samenwerkingsproject met Solarworld. Het doel was om de monitoringportal te moderniseren en nieuwe functies voor zijn gebruikers te ontwikkelen. Het faillissement van Solarworld heeft dit project stopgezet. Na de overname zal Solytic het oorspronkelijke plan zelf uitvoeren.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Exasun B.V. zoekt:

Teamleider Productie

Fulltime (40 uur) - 2497GC, 122
Boss Energy Consulting zoekt:

Service Manager

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!