Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sunstroom sluit 2 zonneparken aan: 50 megawattpiek zonnepanelen voor Goeree-Overflakkee
foto: Sunstroom

Sunstroom sluit 2 zonneparken aan: 50 megawattpiek zonnepanelen voor Goeree-Overflakkee

Sunstroom heeft de aansluiting op het hoogspanningsnet van 2 zonneparken in totaal met meer dan 168.000 DMEGC-zonnepanelen geleverd. Hiermee verwelkomt het eiland Goeree-Overflakkee 50 megawattpiek zonnepanelen.

Met meer dan 168.000 zonnepanelen van fabrikant DMEGC, circa 800 omvormers en meer dan 300 kilometer bekabeling over 50 hectare en met een capaciteit van 50 megawattpiek, kunnen de nieuwste projecten van Sunstroom op Goeree-Overflakkee ongeveer 16.250 huishoudens van stroom voorzien. Daarnaast leveren beide parken een CO2-besparing van 26.650 ton. 

De 2 parken zijn namelijk beiden gelegen op het Zuid-Hollandse eiland. Het eerste park is een 40 megawattpiek zonnepark op de locatie in de Adriaanpolder bij Ooltgensplaat. Het andere zonnepark van ongeveer 10 megawattpiek ligt in het gebied Roxenisse bij Melissant. De bouw van de zonnepark ging in april van start en is nu dus volledig afgerond.

Voor Stedin is dit tot nu toe het grootste zonnepark in het werkgebied van de netbeheerder. Goeree-Overflakkee is de eerste gemeente in Nederland die straks volledig energieneutraal is. Op het eiland wordt energie opgewekt door windmolens, getijdencentrales en door zonneparken. Ook besparingsprogramma’s en mobiliteit worden ingezet om te verduurzamen.

De totale investering van de 2 parken op Goeree-Overflakkee ligt rond de 44 miljoen euro. Sunstroom levert het park, na 3 maanden proefdraaien, medio maart 2019 op aan zijn opdrachtgever Encavis. Encavis is een producent van elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen die is opgenomen in de SDAX van Deutsche Börse. Als een van de onafhankelijke elektriciteitsproducenten verwerven en exploiteren zij zonneparken en windparken in heel Europa. Hun fabrieken genereren stabiele opbrengsten en dragen bij aan een veilige en schone energievoorziening.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Navetto zoekt:

Accountmanager Noord-West en Accountmanager Zuid-West Nederland

Fulltime (40 uur) - Arij Koplaan 3, 3132 AA, Vlaardingen
Solarfields zoekt:

Business Unit Manager - Zon op Dak

Fulltime (40 uur) - Groningen, Arnhem of Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!