Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Grootschalige zonnewarmte beleeft doorbraak in Benelux
foto: G2 Energy

Grootschalige zonnewarmte beleeft doorbraak in Benelux

De Vlaamse en Nederlandse zonnewarmtesector maken zich op voor een decennium van hernieuwde groei. Fabrikanten, projectontwikkelaars en installateurs maken zich op voor een recordgroei.

De nieuwe groei wordt ingegeven door het (Europese) Klimaatakkoord en een welwillende overheid. Zonnewarmte vecht dan ook volop mee om in het geweld van hernieuwbare energie een centrale plek in de energietransitie te verwerven.

De Vlaamse minister van Energie heeft in zijn Energieplan 2030 ruim baan gemaakt voor zonneboilers en warmtepompen. De minister heeft per 1 januari 2019 niet alleen een nieuwe subsidie voor warmtepompen in het leven geroepen, maar verwacht de premies voor zonneboilers en warmtepompen ook tot het jaar 2030 door te kunnen zetten.

In Nederland heeft onderzoeksbureau Berenschot ondertussen het potentieel van zonnewarmte geraamd op 39 Petajoule in 2030 en 94 Petajoule in 2050. ‘Hoewel momenteel in de energietransitie veel nadruk wordt gelegd op elektrificatie met behulp van zonnepanelen, kan zonnewarmte een belangrijke bijdrage leveren als warmtebron en tegelijkertijd de elektrische piekvraag in de winter reduceren’, schrijven de onderzoekers van Berenschot. ‘Zonnecollectoren zijn een lokale duurzame bron van warmte voor woningen met een hoge opbrengst per vierkante meter; hoger dan zonnepanelen.’

Lees het volledige artikel ‘Grootschalige zonnewarmte beleeft doorbraak in Benelux’ hier in de december 2018-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Lightsource zoekt:

Planoloog/planner

Lightsource zoekt een planoloog/planner.
Fulltime • Amsterdam
Zonneplan zoekt:

Leerling Monteur

Zonneplan zoekt een Leerling Monteur
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!