Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Grootschalige zonnewarmte beleeft doorbraak in Benelux
foto: G2 Energy

Grootschalige zonnewarmte beleeft doorbraak in Benelux

De Vlaamse en Nederlandse zonnewarmtesector maken zich op voor een decennium van hernieuwde groei. Fabrikanten, projectontwikkelaars en installateurs maken zich op voor een recordgroei.

De nieuwe groei wordt ingegeven door het (Europese) Klimaatakkoord en een welwillende overheid. Zonnewarmte vecht dan ook volop mee om in het geweld van hernieuwbare energie een centrale plek in de energietransitie te verwerven.

De Vlaamse minister van Energie heeft in zijn Energieplan 2030 ruim baan gemaakt voor zonneboilers en warmtepompen. De minister heeft per 1 januari 2019 niet alleen een nieuwe subsidie voor warmtepompen in het leven geroepen, maar verwacht de premies voor zonneboilers en warmtepompen ook tot het jaar 2030 door te kunnen zetten.

In Nederland heeft onderzoeksbureau Berenschot ondertussen het potentieel van zonnewarmte geraamd op 39 Petajoule in 2030 en 94 Petajoule in 2050. ‘Hoewel momenteel in de energietransitie veel nadruk wordt gelegd op elektrificatie met behulp van zonnepanelen, kan zonnewarmte een belangrijke bijdrage leveren als warmtebron en tegelijkertijd de elektrische piekvraag in de winter reduceren’, schrijven de onderzoekers van Berenschot. ‘Zonnecollectoren zijn een lokale duurzame bron van warmte voor woningen met een hoge opbrengst per vierkante meter; hoger dan zonnepanelen.’

Lees het volledige artikel ‘Grootschalige zonnewarmte beleeft doorbraak in Benelux’ hier in de december 2018-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2019

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei Nederland maakt zich op voor het solar decennium NATIONAAL...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Stagiair Techniek

Libra Energy biedt een Uitdagende technische stage bij snelgroeiende organisatie in duurzame energie
Fulltime • Uitgeest
Schone Energie zoekt:

1e elektromonteur/uitvoerder zonne-energie

Schone Energie zoekt een 1e Projectengineer zonne-energie
Fulltime • Den Haag
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!