Solar Magazine - ENGIE Kristal Solar Park: ‘Zonnepark van 100 megawattpiek gaan we in Vlaanderen niet snel meer zien’
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ENGIE Kristal Solar Park: ‘Zonnepark van 100 megawattpiek gaan we in Vlaanderen niet snel meer zien’
foto: ENGIE

ENGIE Kristal Solar Park: ‘Zonnepark van 100 megawattpiek gaan we in Vlaanderen niet snel meer zien’

In Lommel is een start gemaakt met de bouw van het Kristal Solar Park. De verwachte koppeling aan het elektriciteitsnetwerk van het zonnepark is voorzien voor eind juni 2019 als de eerste ingebruikname plaatsvindt.

Een internationale tenderprocedure leverde ENGIE Fabricom als winnaar op. De daadwerkelijke overdracht van het zonnepark vindt plaats in december 2019. Een extra uitdaging is dat ENGIE Fabricom in Lelystad momenteel bouwt aan een zonnepark van 30 megawattpiek.

Eric Rosier en Bram Claeys van ENGIE Fabricom hierover: ‘We bouwen dus gelijktijdig onder meer 2 grote zonneparken, maar het goede weer zorgt er tot op heden voor dat we snel kunnen bouwen. Met name het uitblijven van grote hoeveelheden regen houdt de snelheid hoog. Maar als er 2 maanden zeer strenge vorst of veel regen zou komen, kunnen we nog vertraging oplopen. In oktober is een start gemaakt met het plaatsen van de onderconstructies, en de montage van zonnepanelen start begin 2019. De laatste paar maanden van de bouwfase zullen in het teken staan van de zogenaamde “hot tests”. Alle kinderziekten moeten uit het park verdwenen zijn alvorens de stabiele stroomlevering aan Nyrstar van start gaat.’

Lees het volledige artikel ‘Zonnepark van 100 megawattpiek gaan we in Vlaanderen niet snel meer zien’ hier in de december 2018-editie van Solar Magazine.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Fronius zoekt:

Technical Sales Advisor

Fulltime (40 uur) - België
Lens zoekt:

Allround HR Officer

32-40 uur - Amsterda, 1033NN, 75E
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!