Solar Magazine - ENGIE Kristal Solar Park: ‘Zonnepark van 100 megawattpiek gaan we in Vlaanderen niet snel meer zien’
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ENGIE Kristal Solar Park: ‘Zonnepark van 100 megawattpiek gaan we in Vlaanderen niet snel meer zien’
foto: ENGIE

ENGIE Kristal Solar Park: ‘Zonnepark van 100 megawattpiek gaan we in Vlaanderen niet snel meer zien’

In Lommel is een start gemaakt met de bouw van het Kristal Solar Park. De verwachte koppeling aan het elektriciteitsnetwerk van het zonnepark is voorzien voor eind juni 2019 als de eerste ingebruikname plaatsvindt.

Een internationale tenderprocedure leverde ENGIE Fabricom als winnaar op. De daadwerkelijke overdracht van het zonnepark vindt plaats in december 2019. Een extra uitdaging is dat ENGIE Fabricom in Lelystad momenteel bouwt aan een zonnepark van 30 megawattpiek.

Eric Rosier en Bram Claeys van ENGIE Fabricom hierover: ‘We bouwen dus gelijktijdig onder meer 2 grote zonneparken, maar het goede weer zorgt er tot op heden voor dat we snel kunnen bouwen. Met name het uitblijven van grote hoeveelheden regen houdt de snelheid hoog. Maar als er 2 maanden zeer strenge vorst of veel regen zou komen, kunnen we nog vertraging oplopen. In oktober is een start gemaakt met het plaatsen van de onderconstructies, en de montage van zonnepanelen start begin 2019. De laatste paar maanden van de bouwfase zullen in het teken staan van de zogenaamde “hot tests”. Alle kinderziekten moeten uit het park verdwenen zijn alvorens de stabiele stroomlevering aan Nyrstar van start gaat.’

Lees het volledige artikel ‘Zonnepark van 100 megawattpiek gaan we in Vlaanderen niet snel meer zien’ hier in de december 2018-editie van Solar Magazine.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Conduct Technical Solutions BV zoekt:

Secretaresse afdeling sales

Fulltime (40 uur) - Barendrecht, 2993 LP, 4
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature planner Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662 NE, 25
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!