Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Uitbreiding van zonnepanelenfabriek Exasun: ‘Met dit zonnepaneel scharen we ons in de elite van de solar wereld’
(foto: Sjoerd van der Hucht)

Uitbreiding van zonnepanelenfabriek Exasun: ‘Met dit zonnepaneel scharen we ons in de elite van de solar wereld’

In januari 2019 rollen de eerste zonnepanelen van de nieuwe productieband van de Haagse zonnepanelenfabrikant Exasun. De capaciteit? 150 megawattpiek heeft. De bijzonderheid? Een nieuwe generatie zonnepanelen.

‘Het gaat om een nieuwe generatie zonnepanelen die een grotere groep installateurs de mogelijkheid geeft om met een Nederlands product te werken dat ook nog eens een extreem hoge efficiency heeft’, aldus directeur Michiel Mensink.

‘Als eerste ter wereld produceren wij vanaf volgend jaar een glas-glaszonnepaneel met ibc-zonnecellen (red. 60 stuks per zonnepaneel). Het zonnepaneel heeft een vermogen van 340 wattpiek en zit qua kwaliteit aan de bovenkant van de markt. Om die reden kunnen we voor dit product een hogere prijs vragen. En dat moet ook, want er zitten logischerwijs duurdere componenten in dan in een standaardzonnepaneel. Zo gebruiken we een innovatief encapsulatiemateriaal en speciale diodes die een extra lange levensduur mogelijk maken en voorkomen dat de junction box in brand vliegt. Met dit hoogefficiënte zonnepaneel scharen we ons onder de elite van de zonne-energiewereld waar ook merken als SunPower en LG zich bevinden.’

Lees het volledige artikel ‘Met dit zonnepaneel scharen we ons in de elite van de solar wereld’ hier in de december 2018-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

Technisch Marketing Engineer BeLux

SolarEdge zoekt in België een Technisch Marketing Engineer BeLux
Fulltime • België
EigenEnergie.net zoekt:

Operationeel Uitvoerder

EigenEnergie.net zoekt een Operationeel Uitvoerder
Fulltime • Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!