logowvhj2023
(foto: Stadgenoot)
(foto: Stadgenoot)
4 december 2018

1.516 zonnepanelen voor seniorencomplex woningcorporatie Stadgenoot

Stadgenoot heeft in Amsterdam Zuidoost 1.516 zonnepanelen in gebruik genomen op seniorencomplex De Drecht. De zonnepanelen leveren stroom aan 311 woningen.

Het dak was een initiatief van een aantal actieve bewoners. Mede dankzij de inzet van een groep actieve bewoners stemde 80 procent vóór de zonnepanelen. 70 procent was nodig om het project door te laten gaan.

Het zonnepanelendak is geïnstalleerd en wordt onderhouden door LENS. De verwachte opbrengst is ruim 370.000 kilowattuur per jaar. Dat is voldoende voor de collectieve voorzieningen van het gebouw, zoals lift en verlichting van hal en gemeenschappelijke ruimtes. Ook een deel van het individuele elektraverbruik komt van het zonnedak.

De totale investering voor het zonnedank is 564.000 euro. Een subsidie van 14.000 euro kwam uit het potje Stimulering Grote Zonprojecten van de gemeente Amsterdam. Er wordt ook gebruik gemaakt van de SDE+-regeling.

Stadgenoot wil de komende 5 jaar 7.000 woningen van een zonnedak voorzien, met name bij nieuwbouw, woningverbetering en planmatig onderhoud. Er wordt gewerkt aan de oprichting van een Energy Service Company (ESCo), een bedrijf dat gespecialiseerd is in energiebesparing en duurzame energievoorziening. Stadgenoot verhuurt 30.000 woningen in Amsterdam, grotendeels in de sociale sector

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.