Solar Magazine - 1.516 zonnepanelen voor seniorencomplex woningcorporatie Stadgenoot
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
1.516 zonnepanelen voor seniorencomplex woningcorporatie Stadgenoot
(foto: Stadgenoot)

1.516 zonnepanelen voor seniorencomplex woningcorporatie Stadgenoot

Stadgenoot heeft in Amsterdam Zuidoost 1.516 zonnepanelen in gebruik genomen op seniorencomplex De Drecht. De zonnepanelen leveren stroom aan 311 woningen.

Het dak was een initiatief van een aantal actieve bewoners. Mede dankzij de inzet van een groep actieve bewoners stemde 80 procent vóór de zonnepanelen. 70 procent was nodig om het project door te laten gaan.

Het zonnepanelendak is geïnstalleerd en wordt onderhouden door LENS. De verwachte opbrengst is ruim 370.000 kilowattuur per jaar. Dat is voldoende voor de collectieve voorzieningen van het gebouw, zoals lift en verlichting van hal en gemeenschappelijke ruimtes. Ook een deel van het individuele elektraverbruik komt van het zonnedak.

De totale investering voor het zonnedank is 564.000 euro. Een subsidie van 14.000 euro kwam uit het potje Stimulering Grote Zonprojecten van de gemeente Amsterdam. Er wordt ook gebruik gemaakt van de SDE+-regeling.

Stadgenoot wil de komende 5 jaar 7.000 woningen van een zonnedak voorzien, met name bij nieuwbouw, woningverbetering en planmatig onderhoud. Er wordt gewerkt aan de oprichting van een Energy Service Company (ESCo), een bedrijf dat gespecialiseerd is in energiebesparing en duurzame energievoorziening. Stadgenoot verhuurt 30.000 woningen in Amsterdam, grotendeels in de sociale sector

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Software Product Owner Solar

Fulltime (40 uur) - Nederland
Duramotion zoekt:

Telefonist(e) / receptionist(e)

Fulltime (40 uur) - Hoensbroek, 6433KG 37
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!