Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaanderen draait verlaging subsidie voor zonneboiler terug

Vlaanderen draait verlaging subsidie voor zonneboiler terug

De subsidie voor een zonneboiler wordt in Vlaanderen niet verlaagd zoals eerder was gepland door minister van Energie Bart Tommelein. De premie blijft behouden op 550 euro in plaats van een verlaging tot 375 euro.

Bovendien treedt vanaf 1 januari ook de premie voor een warmtepompboiler in werking. Deze bedraagt 400 euro.. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: ‘Investeren in hernieuwbare energie is voordelig voor de factuur én voor het milieu. Met onze premies trekken we twijfelaars over de streep.’

Zowel particulieren als bedrijven komen in aanmerking voor de subsidie. De warmteboilerpremie voor particulieren start op een niveau 400 euro en loopt de komende vijf jaar langzaam af. Vanaf 2020 bedraagt de premie nog 300 euro. Vanaf 2021 tot eind 2023, krijgt men nog maximaal 200 euro. Ook voor bedrijven bedraagt de basispremie 400 euro, maar dat bedrag wordt verhoogd naargelang het vermogen. Bedrijven kunnen op maximaal 5.040 euro rekenen of 40 procent van het factuurbedrag. Ook voor de bedrijven neemt de premie geleidelijk af over 5 jaar.

De eerste generatie zonneboilers en warmtepompen is volgens de Vlaamse regering stilaan aan vervanging toe. Om te vermijden dat mensen voor hun verwarming of sanitair warm water opnieuw zouden kiezen voor een systeem op basis van fossiele brandstoffen, heeft de regering de premieregeling aangepast. Voortaan kan men na 15 jaar opnieuw een premie aanvragen voor de vervanging van de zonneboiler of warmtepomp. Voor een warmtepompboiler kan dat zelfs al na 10 jaar, omdat de levensduur van zo’n boiler korter is. 

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
SegenSolar zoekt:

Technical Support (m/v) met focus op de Benelux

SegenSolar zoekt een Technical Support (m/v) met focus op de Benelux
Fulltime • Nederland
E2-Energie zoekt:

Elektromonteur

E2-Energie zoekt een elektromonteur
Fulltime • Duiven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!