Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Pon Power introduceert dunne filmzonnepanelen van Caterpillar
(foto: Pon Power)

Pon Power introduceert dunne filmzonnepanelen van Caterpillar

Pon Power is als eerste in Europa aangesteld als dealer van de het zonnepanelenmerk Cat Solar. De zonnepanelen worden gemaakt door het Amerikaanse Caterpillar.

Het Amerikaanse Caterpillar is vooral bekend van de bouw van zware machines voor de weg- en waterbouw en mijnbouw. Pon Power is een werkmaatschappij van familiebedrijf Pon en is sinds 1926 de officiële dealer van Caterpillar motoren en power systems voor Nederland.

De Cat Solar zonnepanelen maken gebruik van dunne filmtechnologie, te weten op basis van cadmium telluride (cdte). Pon Power stelt dat Caterpillar het wereldrecord voor module-efficiency van dunne filmzonnepanelen in handen heeft met een efficiency van 18,2 procent.

De Cat Solar-zonnepanelen zijn volledig ontwikkeld in de Verenigde Staten, waarbij zowel de kwaliteitsconstructie als het design een belangrijk uitgangspunt zijn. Pon Power heeft inmiddels de zonnepanelen voor een eerste project in Nederland uitgeleverd, te weten bij Diepstraten tuinbouw in Etten-Leur. Omdat Diepstraten ook een Cat warmtekrachtkoppelingcentrale had staan, was de koppeling met Cat Solar snel gemaakt. Er zijn met SDE+-subsidie 1.011 zonnepanelen geplaatst.

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
Zonnegilde zoekt:

Project Engineer PV-installaties

Zonnegilde zoekt een Project Engineer PV-installaties
Fulltime • Kampen
Solarcentury zoekt:

Projectengineer zonneprojecten

Solarcentury zoekt een projectengineer zonneprojecten
Fulltime • Helmond
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!