Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaanderen lanceert  ‘Stroomvoorspeller’ zonne- en windenergie
(foto: Stroomvoorspeller.be)

Vlaanderen lanceert ‘Stroomvoorspeller’ zonne- en windenergie

Bart Tommelein, Vlaams Minister van Energie, heeft de Stroomvoorspeller voorgesteld. Dit instrument is ontwikkeld door het Vlaams Energieagentschap en 3E.

Op stroomvoorspeller.be kan men in real-time zien hoeveel energie de Belgische zonnepanelen en windmolens op land produceren, en hoeveel ze morgen zullen opbrengen. ‘Per uur en per dag, tot op het niveau van je gemeente, kan je volgen wat zon en wind ons opleveren. Zo weet je ook wanneer je het best de wasmachine laat draaien’, aldus Tommelein.

Op vraag van Vlaams minister van Energie Tommelein ontwikkelden het Vlaams Energieagentschap en 3E de ‘Stroomvoorspeller’. Hoeveel groene stroom kunnen we van  zonnepanelen en windmolens verwachten met dit weer? Voor hoeveel gezinnen volstaat dat en hoeveel CO2-uitstoot wordt vermeden? Wordt vandaag of morgen een topdag? De Stroomvoorspeller weet het antwoord op al die vragen. Voor het eerst biedt een regio niet alleen real-time groenestroomproductiedata maar ook voorspellingen tot op gemeentelijk niveau, een Europese primeur volgens de betrokkenen.

De Stroomvoorspeller koppelt gegevens van zonnepanelen en windmolens op land aan weersinformatie. Zo schat hij in hoeveel stroom de zon en de wind produceren. En hoeveel in de nabije toekomst verwacht wordt. De opbrengst wordt per uur en per dag weergegeven, zowel voor Vlaanderen en de provincies als voor elke gemeente. Net zoals bij een klassiek weerbericht geeft de stroomvoorspeller niet alleen voorspellingen, maar ook actuele waarnemingen en historische data.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Klantenservice medewerker

Zonmaat zoekt een klantenservice medewerker.
Fulltime • Heerhugowaard
Slim Opgewekt zoekt:

Junior Projectleider

Slim Opgewekt zoekt een Junior Projectleider
Fulltime • Arnhem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!