Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Inwoners Heerlen moeten mogelijk zonnepanelen verplaatsen, gemeente betaalt onkosten
(foto: Gemeente Heerlen)

Inwoners Heerlen moeten mogelijk zonnepanelen verplaatsen, gemeente betaalt onkosten

Het gemeentebestuur van Heerlen heeft besloten vergunningen te verlenen voor zonnepanelen in de Maria-Christinawijk. Bewoners die al zonnepanelen hebben, moeten nu alsnog een vergunning aanvragen.

De voorwaarde voor het plaatsen van zonnepanelen is namelijk dat de zonnepanelen worden gelegd volgens de patronen die door de bewoners zelf zijn voorgesteld. Als dat betekent dat de al aanwezige zonnepanelen in een ander patroon moeten worden gelegd, vergoedt de gemeente de kosten.

In september zijn 2 bewonersbijeenkomsten geweest over de zonnepanelen in de Maria-Christinawijk, die onder beschermd stadsgezicht valt. Daar hebben de bewoners een eigen oplossing aangedragen: per blok van gelijke woningen wordt een aantal zonnepanelen op dezelfde manier op het dak gelegd. Dat levert voor de hele wijk uiteindelijk 7 verschillende patronen op.

Bewoners die zonnepanelen hebben zonder vergunning, moeten binnen 3 maanden een vergunning aanvragen. De gemeente zorgt dan voor een standaardaanvraag die al helemaal is ingevuld. Bewoners hoeven dan alleen nog een handtekening te zetten. Mensen die hebben gewacht met de aanschaf, vanwege de onduidelijkheid de laatste maanden, kunnen onder dezelfde voorwaarden binnen 3 maanden een vergunning aanvragen.

Dat geldt ook voor de 2 gevallen waarbij de vergunning is geweigerd. De kosten van de geweigerde vergunning krijgen zij terug. Bewoners die ná de termijn van 3 maanden de vergunning aanvragen, moeten de kosten zelf betalen. Als de vergunning is verleend worden de zonnepanelen opnieuw gelegd, zodat ze voldoen aan het patroon dat hoort bij de woning. De gemeente geeft daarvoor opdracht aan Volta Limburg. De gemeente treedt handhavend op bij bewoners met zonnepanelen die na 3 maanden geen vergunning hebben.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2019

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei Nederland maakt zich op voor het solar decennium NATIONAAL...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Adviseur zonnepanelen - zonneboilers

Zon Advies Nederland zoekt een adviseur zonnepanelen - zonneboilers
Fulltime • Diverse regio's in Nederland
Krannich Solar zoekt:

Buitendienstmedewerker

Krannich Solar zoekt een buitendienstmedewerker (m/v) voor PV groothandel.
Fulltime • IJsselstein
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!