Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eindhovens pvt-bedrijf SunCycle failliet verklaard
(foto: Suncycle)

Eindhovens pvt-bedrijf SunCycle failliet verklaard

Het Eindhovense pvt-bedrijf SunCycle is door de rechtbank in Oost-Brabant failliet verklaard. De pvt-module van SunCyle concentreert het zonlicht op een zonnecel en de module produceert zowel stroom als warmte.

In het kalenderjaar 2013 meldde SunCycle-directeur Peter Penning in Solar Magazine in 2015 in Putte een volautomatische massaproductielijn te openen voor het SunCycle-zonnepaneel; met een productiecapaciteit van 1 miljoen stuks. SunCycle wist hiertoe bij de Europese Unie een miljoenensubsidie in de wacht te slepen voor een innovatieproject in het zevende kaderprogramma (KP7).  

In de rubriek ‘Hoe is het nu met?’ stelde Penning in 2016 het volgende: ‘Met GL Plastics (red. opgericht door Gerard van der Leegte; de broer van Wim van der Leegte van de VDL Groep) hebben wij een nieuwe partner in huis die de massaproductielijn gaat realiseren. Komend jaar, in 2017, zal een productielijn neergezet worden die jaarlijks 100.000 van onze panelen kan vervaardigen. Deze zal vervolgens in 2018 verder uitgebreid opgeschaald.’

Zo ver heeft het vooralsnog dus niet mogen komen. Of SunCycle een doorstart kan maken moet in de komende periode bekend worden. Als curator is aangesteld mr. D.D. Dielissen- Breukers van Boskamp & Willems Advocaten.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Vattenfall zoekt:

Technical Solar Account Manager NL

Vattenfall is looking for a Technical Solar Account Manager NL
Fulltime • Netherlands
Sunvest zoekt:

Accountmanager zonneparken

Sunvest zoekt een accountmanager zonneparken
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!