Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
1.240 zonnepanelen Koopman Car Terminal in haven Amsterdam opgeleverd

1.240 zonnepanelen Koopman Car Terminal in haven Amsterdam opgeleverd

De plaatsing van 1.240 zonnepanelen op het dak bij Koopman Car Terminal in de haven van Amsterdam is afgerond. De terminal viert deze week een mijlpaal omdat de organisatie van het gas afgaat.

Vanaf deze week draait de organisatie voor 100 procent op duurzame stadsverwarming. De stadswarmte is afkomstig van Orgaworld dat organisch afval van bijvoorbeeld Amsterdamse restaurants verwerkt door middel van vergisting.  Daarbij komt warmte vrij. Westpoort Warmte, een joint venture van Nuon en AEB Amsterdam, levert de stadswarmte via een nieuw aangelegd leidingnetwerk aan bij Koopman Car Terminal. De overgang levert jaarlijks een CO2- reductie op van 590 ton. Het initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met Port of Amsterdam, eigenaar van de terminal.

De 1.240 zonnepanelen leveren daarnaast circa 352.000 kilowattuur aan zonnestroom op, hetgeen gelijk staat aan de stroombehoefte van 95 huishoudens. De zonnepanelen zorgen bij Koopman voor een reductie van circa 210 ton CO2.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Startend Inkoper

Zonnefabriek zoekt een Startend Inkoper
Fulltime • Amsterdam
Zonmaat zoekt:

Elektricien

Zonmaat zoekt naar meerdere Dakmonteurs zonnepanelen.
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!