Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Plaatsing 8.000 zonnepanelen zonnepark Veghel bijna klaar
(foto: BOM)

Plaatsing 8.000 zonnepanelen zonnepark Veghel bijna klaar

Aan de A50, ter hoogte van Veghel-Noord, is de bouw van Zonnepark Korenstreep bijna klaar. 8.000 zonnepanelen op een oppervlakte van 5 voetbalvelden leveren binnenkort bijna 2 miljoen kilowattuur aan zonnestroom.

De bouw ging afgelopen maart symbolisch van start met het plaatsen van het bouwbord. Het zonnepark wordt ontwikkeld door Energie van Hollandsche bodem in samenwerking met de gemeente Meierijstad, ING en BOM Renewable Energy. Een deel van het zonnepark wordt eigendom van de energiecoöperatie Korenstreep. Deze bestaat uit particulieren en bedrijven (kleinverbruikers) die naar verwachting hun investering in 10 jaar tijd terugverdienen.

BOM Renewable Energy en Energie van Hollandsche bodem werken in de provincie samen om meerdere zonneparken te ontwikkelen, te realiseren en te financieren. Korenstreep is de eerste. BOM Renewable Energy brengt risicodragend kapitaal in. ING heeft de bankfinanciering voor het zonnepark verstrekt. Met de verhuur van een agrarisch perceel faciliteert de gemeente Meierijstad de realisatie.

Het zonnepark ligt op een voormalig slibdepot van de gemeente direct langs de A50, westelijk van de op- en afrit 12 Veghel-Noor.

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
Van der Valk Systemen zoekt:

Technisch Inkoper

Van der Valk Systemen is op zoek naar een technisch Inkoper
Fulltime • Monster
Zelfstroom zoekt:

Manager Sales

Zelfstroom zoekt een Manager Sales
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!