Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepaneel als dakbedekking
(foto: SOLARWATT)

SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepaneel als dakbedekking

De Duitse Raad voor Design (red. Rat für Formgebung) heeft SOLARWATT bekroond met de Duitse Design Award 2019 voor de EasyIn-zonnepanelen die worden geïntegreerd in het dak.

Het glas-glas-zonnepaneel ontving de prijs in de categorie ‘Excellent Product Design’. ‘Als fabrikant willen we onze klanten design van superieur niveau aanbieden boven op de producten die technisch gezien inmiddels uit de kinderziektes zijn. Meer en meer huizenbezitters willen iets speciaals en hechten steeds meer waarde aan esthetiek’, aldus Erik de Leeuw, directeur van SOLARWATT Nederland.

Het in het dak geïntegreerde EasyIn-zonnepaneel overtuigde de jury niet alleen met het ontwerp, maar ook dankzij het kostenbesparende voordeel voor consumenten. De zonnepanelen worden rechtstreeks op de dakbalken geplaatst en vervangen zo gewone dakpannen. Daardoor hoeft de huizenbezitter minder dakpannen aan te schaffen. De dakplaten ter grootte van een standaardzonnepaneel, worden al sinds 2011 geproduceerd en sinds 2017 worden ze in de glas-glas-variant gemaakt.

Dit is de tweede keer dit jaar dat een product van de zonne-energiesysteemleverancier uit Dresden in de prijzen van de Duitse Raad voor Design valt: in juni werd de SOLARWATT MyReserve-accu bekroond met de Duitse Innovation Award 2018. De prijsuitreiking van de Duitse Design Awards 2019 zal plaatsvinden op 8 februari 2019 tijdens de vakbeurs Ambiente in Frankfurt.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2019

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei Nederland maakt zich op voor het solar decennium NATIONAAL...
Vacatures
Elton (Elsun) zoekt:

Accountmanager

Elton (Elsun) zoekt een accountmanager.
Fulltime • Roden
Zonneplan zoekt:

Dakspecialist

Zonneplan zoekt een Dakspecialist.
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!