Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ecorus gestart met bouw zonnepark op Saba
(foto: Ecorus)

Ecorus gestart met bouw zonnepark op Saba

Ecorus is op Saba gestart met de bouw van een zonnepark van 1 megawattpiek. Het zonnepark krijgt 2.960 zonnepanelen en heeft een vermogen van circa 1 megawattpiek.

SMA en Ecorus wonnen eerder dit jaar de aanbesteding van de bijzondere Nederlandse gemeente Saba.

Het is het tweede zonnepark op Saba. Toenmalig minister Kamp stuurde afgelopen kalenderjaar de Tweede Kamer een plan toe om de energievoorziening van Carabisch Nederland (de BES-eilanden, oftewel Bonaire, Sint Eustatius en Saba) te verduurzamen. Als onderdeel daarvan startte Saba eind november de aanbesteding voor het zonnepark met energieopslagsysteem.

Saba Electric Company (SEC) meldt dat Ecorus samen met onderaannemer Enersado officieel gestart is met de bouw van het tweede zonnepark van het eiland. Eerste werkzaamheid is met het plaatsen van 2.220 palen voor de fundering. De 2 zonneparken op het eiland – straks samen goed voor een vermogen van circa 2,2 megawattpiek – gaan voor 40 procent in de energiebehoefte van Saba voorzien.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Startend Inkoper

Zonnefabriek zoekt een Startend Inkoper
Fulltime • Amsterdam
Zonneplan zoekt:

Accountmanager Binnendienst

Zonneplan zoekt een Accountmanager Binnendienst
Fulltime • Zwolle
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!