Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
NEN organiseert informatiebijeenkomst over zonnepanelennorm NEN 7250
(foto: NEN)

NEN organiseert informatiebijeenkomst over zonnepanelennorm NEN 7250

De NEN organiseert op dinsdag 4 december een informatiebijeenkomst over zonnepanelen en de norm NEN 7250.

De norm NEN 7250 voorziet al langere tijd in technische eisen en bepalingsmethoden voor de bouwkundige aspecten van de montage van zonne-energiesystemen in de gebouwschil van een bouwwerk. Dit geldt voor zowel inbouw- als opbouwsystemen. De bijbehorende normcommissie ‘Bouwkundige aspecten van zonne-energiesystemen’ houdt zich bezig met de ontwikkeling van voornormen, normen en praktijkrichtlijnen op het gebied van de bouwkundige integratie van zonnepanelen en zonnecollectoren.

Een deel van de informatiemiddag die nu georganiseerd wordt, bestaat uit een inhoudelijke uitleg over de norm, waarbij ook aandacht zal zijn voor de juridische context ervan. Daarnaast is er ook behoefte aan het verkrijgen van input vanuit de deelnemers. Momenteel wordt er namelijk een project opgestart om de norm op onderdelen te gaan herzien en uit te breiden. Hiervoor zijn al diverse onderwerpen gedefinieerd maar wordt ook graag de input vanuit marktpartijen meegenomen.

Een ieder die hierin interesse heeft, is van uitgenodigd en kan zich aanmelden via de website van NEN. In het bijzonder wordt gedacht aan leveranciers en installateurs van zonne-energiesystemen, aannemers en gebouweigenaren zoals woningbouwverenigingen en vastgoedeigenaren.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2019

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei Nederland maakt zich op voor het solar decennium NATIONAAL...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Web- / Mobile Developer

Zelfstroom zoekt een Web- / Mobile Developer.
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Pon Power zoekt:

Projectmanager CAT Solar

Pon Power zoekt een projectmanager CAT Solar
Fulltime • Almere
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!