Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Evides wil spaarbekkens voorzien van drijvende zonnepanelen, 6.153 zonnepanelen op land in gebruik
(foto: Evides)

Evides wil spaarbekkens voorzien van drijvende zonnepanelen, 6.153 zonnepanelen op land in gebruik

Evides Waterbedrijf heeft zijn eerste zonnepark in gebruik genomen bestaande uit 6.153 zonnepanelen. Het bedrijf meldt bovendien te willen investeren in zonneparken op water.

Dit is het doel van het programma ‘Evides Energie Neutraal’ dat gelanceerd werd bij de ingebruikname. Het plan is om alle terreinen te benutten. Evides onderzoekt daartoe de mogelijkheden om de zonneparken niet alleen op land, maar ook op water te plaatsen. Medio 2019 start Evides een pilot op de locatie Kralingen in Rotterdam met drijvende zonnepanelen op het spaarbekken (red. het oppervlaktewaterreservoir).

Als dit succesvol blijkt, gaat men meerdere spaarbekkens van Evides voorzien van drijvende zonnepanelen. Het behoud van goede waterkwaliteit is de belangrijkste voorwaarde voor het slagen van het onderzoek.

Alle energie die hier duurzaam wordt opwekt, zetten ze in voor het zuiveringsproces van het drinkwater voor hun klanten in Zeeuws-Vlaanderen. Aan de achterzijde van het zuiveringsterrein waar nu het eerste zonnepark is, zijn 6.153 zonnepanelen geïnstalleerd met een totale opwekkingscapaciteit van 2 megawattpiek. Evides heeft Eneco geselecteerd als partner voor bouw en beheer van dit zonnepark in het Zeeuwse Hoek.

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Autarco zoekt:

Back-end developer

32-40 uur - Eindhoven (Strijp-S)
Zonmaat zoekt:

Projectmanager Zonnepanelen (M/V) Friesland

Fulltime (40 uur) - Frjentsjerterdyk 1, Sexbierum, Friesland, 8855 XC
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!