Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Holland Solar introduceert Zonnewaaier: dak én grond zijn nodig
(foto: Holland Solar)

Holland Solar introduceert Zonnewaaier: dak én grond zijn nodig

Holland Solar introduceert de Zonnewaaier. Hiermee wil de Nederlandse branchevereniging voor zonne-energie nogmaals benadrukken dat zowel dak én grond nodig zijn voor de energietransitie.

'Er is geen reden om bijvoorbeeld te wachten met het ontwikkelen van zonne-energie op grond totdat de daken vol liggen', stelt Holland Solar. 'Tegelijkertijd is het belangrijk dat rijk en gemeenten inventariseren wat er op daken en op verweesde gronden mogelijk is en daar een actief beleid op voeren. Het klimaat vraagt om snelle actie op alle gebieden.'

Naast daken, infrastructurele ruimte en grond met lage waarde, is tijdelijk en beperkt gebruik van landbouwgrond volgens de organisatie juist mogelijk en nodig. Voorwaarde is, dat deze mogelijkheden goed ingepast worden in het landschap en in de samenleving. Al eerder gaf Holland Solar aan dat er in 2050 maximaal 0,5 procent van het landbouwareaal nodig zal zijn; in 2030 is dat 0,2 procent.

Holland Solar roept gemeenten op niet te terughoudend te zijn met toestaan van zonneparken op landbouwgrond en andere gronden, als deze goed ingepast zijn in het landschap en in de samenleving. Dit kan via een tijdelijke bestemmingswijziging onder voorwaarden. De organisatie stelt overigens geen voorstander te zijn van het plaatsen van zonneparken in natuurgebieden. 

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Sales Support Medewerker

Libra Energy zoekt een Sales Support Medewerker
Fulltime • Uitgeest
Zelfstroom zoekt:

Web- / Mobile Developer

Zelfstroom zoekt een Web- / Mobile Developer.
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!