Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solarfields start voorbereidende werkzaamheden voor plaatsing 22.000 zonnepanelen Geefsweer
(foto: Groningen Seaports)

Solarfields start voorbereidende werkzaamheden voor plaatsing 22.000 zonnepanelen Geefsweer

Op het terrein van Groningen Seaports in Geefsweer, tussen Delfzijl en Appingedam, zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart voor de aanleg van het zonnepark dat Solarfields en Groningen Seaports ontwikkelen.

Momenteel betreft het de aanleg van een tijdelijke weg, de kap van enkele bomen (red. met ook weer een herplant), het verder bouwrijp maken en een transformatorhuisje. De voorbereidende werkzaamheden dienen eind van dit jaar klaar te zijn. Vervolgens start Solarfields met de aanleg van het zonnepark, bestaande uit ruim 22.000 panelen. Hiermee kunnen circa 2.100 huishoudens van duurzame stroom worden voorzien.

Het inkoopstation is reeds geplaatst op de locatie van het beoogde zonnepark. In dit station wordt de opgewekte stroom samengebracht zodat deze kan worden terug geleverd aan het net. Het zonnepark komt op een locatie van Groningen Seaports en valt hiermee niet onder de stop (moratorium) van nieuwe aanvragen van zonneparken op agrarische gronden die de gemeente Delfzijl onlangs heeft uitgesproken. Solarfields gaat ook een zonnepark aanleggen in de Eemshaven. Deze is reeds vergund en zal naar alle waarschijnlijk begin volgend jaar worden gebouwd.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Wocozon zoekt:

Projectmanager hoogbouw

Wocozon zoekt een groene ‘Project Manager Hoogbouw’
36-40 uur per week • De Meern
E2-Energie zoekt:

Elektromonteur

E2-Energie zoekt een elektromonteur
Fulltime • Duiven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!