Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kuurne bouwt drijvend zonnepark op vijver paardenrenbaan
(foto: Gemeente Kuurne)

Kuurne bouwt drijvend zonnepark op vijver paardenrenbaan

Gemeente Kuurne, Drafwedrennen Kuurne, BeauVent en Ministry Of Solar slaan de handen ineen om de paardenrenbaan van een drijvend zonnepark te voorzien.

Er worden 380 zonnepanelen op de vijver in het midden van het hippodroom geïnstalleerd. Net als bij de andere geïnstalleerde zonnepanelen op gebouwen van gemeente zijn de Kuurnse inwoners mede-eigenaar. Ze konden in 2017 intekenen op aandelen van de coöperatieve BeauVent die derdepartijfinancierder is. Ministry of Solar levert en plaatst zowel de vlottende constructie als de zonnepanelen.

De helft van de opgewekte groene stroom wordt ter plaatse gebruikt om de hippodroom en de Kubox van elektriciteit te voorzien. Johan Stroobandt van Ministry of Solar: ‘Wij willen als installateur van kleine en grote pv-installaties blijven innoveren en vonden op de hippodroom de geschikte plaats om deze vlottende installatie te realiseren. Doordat de installatie op het water drijft, worden de panelen en de kabels  op warme dagen zoals de afgelopen zomer gekoeld wat voor een hoger rendement zorgt.’

Kuurne ging in 2017 in zee met BeauVent als derdepartijfinancierder om de gemeentelijke gebouwen te voorzien van zonnepanelen. Aanvankelijk zat de Kubox mee in de scope maar het afgelopen jaar werden er kleine herstellingswerken aan het dak van de Kubox uitgevoerd waardoor noch BeauVent en Ministry of Solar noch het gemeentebestuur het risico wilden lopen om het dak van de Kubox vol te leggen met panelen om die er dan na enkele jaren te moeten afhalen voor mogelijk structureel herstel.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2019

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei Nederland maakt zich op voor het solar decennium NATIONAAL...
Vacatures
SegenSolar zoekt:

Accountmanager (m/v) int. met focus op de Benelux

SegenSolar zoekt een Accountmanager (m/v) int. met focus op de Benelux
Fulltime • Nederland
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Installateur

Zon & Zo zoekt een Teamlid Installateur
Fulltime • Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!