Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Woningcorporatie Ressort Wonen: zonneboiler voor 50 woningen
(foto: HRsolar)

Woningcorporatie Ressort Wonen: zonneboiler voor 50 woningen

Woningcorporatie Ressort Wonen te Rozenburg voorziet 130 woningen van pv-panelen en zonnecollectoren. Bij 50 woningen zullen er 2 pv-panelen worden opgeofferd voor 2 zonnecollectoren.

Ressort Wonen heeft de afgelopen jaren stappen gemaakt in het verduurzamen van haar woningvoorraad. Een deel van de woningen in de Vogelbuurt werden 2 jaar geleden voorzien van pv-panelen. Vorig jaar werden in dezelfde wijk 80 woningen voorzien van pv-panelen met zonneboilers. Er is toen gekozen voor de collectoren van de Nederlandse fabrikant HRsolar vanwege de gelijke afmetingen als de pv-panelen. Het relatief kleine dak wordt hiermee esthetisch en efficiënt ingezet als energiedak voor stroom én warmte.

De corporatie is dermate enthousiast over deze oplossing dat zij woningen waar eerder pv- panelen zijn geplaatst, ombouwen tot energiedaken met collectoren. Er worden 2 pv-panelen vervangen voor nieuwe HRsolar Nero-panelen. De 2 pv-panelen worden met extra nieuwe panelen herplaatst op vrije daken waar ook weer collectoren bijkomen.

De Nero is de opvolger van de eerder door Ressort gebruikte HRsolar-collector en plaatst hetzelfde als een pv-paneel (red. gelijke dikte en te monteren op hetzelfde pv-montagemateriaal). Voor begin 2019 staan er wederom 120 woningen op de nominatie om te voorzien van energiedaken.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

Technical Service Engineer – Tier 2

SolarEdge zoekt een Technical Service Engineer – Tier 2
Fulltime • Vianen
NovaVolt zoekt:

Zonnepanelenmonteurs

NovaVolt zoekt zonnepanelenmonteur
Fulltime • Oost-Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!