Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Woningcorporatie Ressort Wonen: zonneboiler voor 50 woningen
(foto: HRsolar)

Woningcorporatie Ressort Wonen: zonneboiler voor 50 woningen

Woningcorporatie Ressort Wonen te Rozenburg voorziet 130 woningen van pv-panelen en zonnecollectoren. Bij 50 woningen zullen er 2 pv-panelen worden opgeofferd voor 2 zonnecollectoren.

Ressort Wonen heeft de afgelopen jaren stappen gemaakt in het verduurzamen van haar woningvoorraad. Een deel van de woningen in de Vogelbuurt werden 2 jaar geleden voorzien van pv-panelen. Vorig jaar werden in dezelfde wijk 80 woningen voorzien van pv-panelen met zonneboilers. Er is toen gekozen voor de collectoren van de Nederlandse fabrikant HRsolar vanwege de gelijke afmetingen als de pv-panelen. Het relatief kleine dak wordt hiermee esthetisch en efficiënt ingezet als energiedak voor stroom én warmte.

De corporatie is dermate enthousiast over deze oplossing dat zij woningen waar eerder pv- panelen zijn geplaatst, ombouwen tot energiedaken met collectoren. Er worden 2 pv-panelen vervangen voor nieuwe HRsolar Nero-panelen. De 2 pv-panelen worden met extra nieuwe panelen herplaatst op vrije daken waar ook weer collectoren bijkomen.

De Nero is de opvolger van de eerder door Ressort gebruikte HRsolar-collector en plaatst hetzelfde als een pv-paneel (red. gelijke dikte en te monteren op hetzelfde pv-montagemateriaal). Voor begin 2019 staan er wederom 120 woningen op de nominatie om te voorzien van energiedaken.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2019

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei Nederland maakt zich op voor het solar decennium NATIONAAL...
Vacatures
HVC Lokale Energie zoekt:

Senior Business Ontwikkelaar Wind & Zon

HVC Lokale Energie zoekt een Senior Business Ontwikkelaar Wind & Zon
Fulltime • Alkmaar
Green Energy Company zoekt:

Account manager

Green Energy Company zoekt een Account manager
Fulltime • Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!