Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Woningcorporatie Ressort Wonen: zonneboiler voor 50 woningen
(foto: HRsolar)

Woningcorporatie Ressort Wonen: zonneboiler voor 50 woningen

Woningcorporatie Ressort Wonen te Rozenburg voorziet 130 woningen van pv-panelen en zonnecollectoren. Bij 50 woningen zullen er 2 pv-panelen worden opgeofferd voor 2 zonnecollectoren.

Ressort Wonen heeft de afgelopen jaren stappen gemaakt in het verduurzamen van haar woningvoorraad. Een deel van de woningen in de Vogelbuurt werden 2 jaar geleden voorzien van pv-panelen. Vorig jaar werden in dezelfde wijk 80 woningen voorzien van pv-panelen met zonneboilers. Er is toen gekozen voor de collectoren van de Nederlandse fabrikant HRsolar vanwege de gelijke afmetingen als de pv-panelen. Het relatief kleine dak wordt hiermee esthetisch en efficiënt ingezet als energiedak voor stroom én warmte.

De corporatie is dermate enthousiast over deze oplossing dat zij woningen waar eerder pv- panelen zijn geplaatst, ombouwen tot energiedaken met collectoren. Er worden 2 pv-panelen vervangen voor nieuwe HRsolar Nero-panelen. De 2 pv-panelen worden met extra nieuwe panelen herplaatst op vrije daken waar ook weer collectoren bijkomen.

De Nero is de opvolger van de eerder door Ressort gebruikte HRsolar-collector en plaatst hetzelfde als een pv-paneel (red. gelijke dikte en te monteren op hetzelfde pv-montagemateriaal). Voor begin 2019 staan er wederom 120 woningen op de nominatie om te voorzien van energiedaken.

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
AliusEnergy zoekt:

Marketing & Communicatie specialist

AliusEnergy zoekt een Marketing & Communicatie specialist
Fulltime • Eersel
SegenSolar zoekt:

Accountmanager (m/v) int. met focus op de Benelux

SegenSolar zoekt een Accountmanager (m/v) int. met focus op de Benelux
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!