Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Spanje schrapt ‘zonnetaks’: inwoners kunnen zonnestroom zelf gaan gebruiken

Spanje schrapt ‘zonnetaks’: inwoners kunnen zonnestroom zelf gaan gebruiken

Spanje heeft een belangrijke maatregelen genomen om de elektriciteitsrekeningen te verlagen: de regering heeft de zonnetaks geschrapt waarmee de uitrol van zonne-energie voor eigen gebruik gefaciliteerd wordt.

De elektriciteitsrekeningen van Spanjaarden behoren tot de hoogste in Europa. Ze worden vaak bekritiseerd vanwege het verminderen van het concurrentievermogen van het bedrijfsleven en de koopkracht van de consument. De regering schrapt nu de controversiële heffing op zonne-energie die van invloed is op huishoudens en kleine bedrijven laat minister Teresa Ribera van Energie en Milieu weten, waardoor het voor consumenten gemakkelijker wordt om zonnepanelen voor eigen gebruik aan te schaffen.

De belasting werd geheven op een systeem dat bekendstaat als ‘auto-consumptie’ met installaties met meer dan 10 kilowatt aan capaciteit die waren verbonden met het nationale net. De maatregel geeft de Spaanse zonne-energiemarkt naar verwachting een nieuwe boost.

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
Navetto zoekt:

Adviseur Duurzame Klimaattechniek

Navetto zoekt een adviseur Duurzame Klimaattechniek.
Fulltime • Maasland
Volta Solar zoekt:

PV engineer

Volta Solar zoekt een PV engineer.
Fulltime • Heerlen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!