Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Spanje schrapt ‘zonnetaks’: inwoners kunnen zonnestroom zelf gaan gebruiken

Spanje schrapt ‘zonnetaks’: inwoners kunnen zonnestroom zelf gaan gebruiken

Spanje heeft een belangrijke maatregelen genomen om de elektriciteitsrekeningen te verlagen: de regering heeft de zonnetaks geschrapt waarmee de uitrol van zonne-energie voor eigen gebruik gefaciliteerd wordt.

De elektriciteitsrekeningen van Spanjaarden behoren tot de hoogste in Europa. Ze worden vaak bekritiseerd vanwege het verminderen van het concurrentievermogen van het bedrijfsleven en de koopkracht van de consument. De regering schrapt nu de controversiële heffing op zonne-energie die van invloed is op huishoudens en kleine bedrijven laat minister Teresa Ribera van Energie en Milieu weten, waardoor het voor consumenten gemakkelijker wordt om zonnepanelen voor eigen gebruik aan te schaffen.

De belasting werd geheven op een systeem dat bekendstaat als ‘auto-consumptie’ met installaties met meer dan 10 kilowatt aan capaciteit die waren verbonden met het nationale net. De maatregel geeft de Spaanse zonne-energiemarkt naar verwachting een nieuwe boost.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Hoofd financiële administratie

Zon & Zo zoekt een hoofd financiële administratie.
Fulltime • Alblasserdam
Baywa r.e. zoekt:

Technisch commerciële binnendienst (NL)

BayWa r.e. zoekt voor de Nederlandse markt een technisch commerciële binnendienst (m/v)
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!