Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Spanje schrapt ‘zonnetaks’: inwoners kunnen zonnestroom zelf gaan gebruiken

Spanje schrapt ‘zonnetaks’: inwoners kunnen zonnestroom zelf gaan gebruiken

Spanje heeft een belangrijke maatregelen genomen om de elektriciteitsrekeningen te verlagen: de regering heeft de zonnetaks geschrapt waarmee de uitrol van zonne-energie voor eigen gebruik gefaciliteerd wordt.

De elektriciteitsrekeningen van Spanjaarden behoren tot de hoogste in Europa. Ze worden vaak bekritiseerd vanwege het verminderen van het concurrentievermogen van het bedrijfsleven en de koopkracht van de consument. De regering schrapt nu de controversiële heffing op zonne-energie die van invloed is op huishoudens en kleine bedrijven laat minister Teresa Ribera van Energie en Milieu weten, waardoor het voor consumenten gemakkelijker wordt om zonnepanelen voor eigen gebruik aan te schaffen.

De belasting werd geheven op een systeem dat bekendstaat als ‘auto-consumptie’ met installaties met meer dan 10 kilowatt aan capaciteit die waren verbonden met het nationale net. De maatregel geeft de Spaanse zonne-energiemarkt naar verwachting een nieuwe boost.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2019

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei Nederland maakt zich op voor het solar decennium NATIONAAL...
Vacatures
BayWa zoekt:

Sales Representative (Nederland)

BayWa zoekt een Sales Representative
Fulltime • Nederland
KiesZon zoekt:

Uitvoerder B2B | Zakelijke zonnestroomprojecten

KiesZon zoekt een Uitvoerder B2B | Zakelijke zonnestroomprojecten
Fulltime • Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!