Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Woonstichting Langedijk bereikt mijlpaal van 500 huurwoningen met zonnepalen
(foto: Woonstichting Langedijk)

Woonstichting Langedijk bereikt mijlpaal van 500 huurwoningen met zonnepalen

De 500ste eengezinswoning van Woonstichting Langedijk is in september van zonnepanelen voorzien. De verduurzaming van woningen wordt ook de komende jaren voortgezet.

Sinds 2015 krijgen huurders een aanbod om zonnepanelen te laten installeren. Dit gebeurt in combinatie met isolatiemaatregelen. Op het moment dat in een bepaalde wijk woningen aan de beurt zijn voor het isoleren van vloer, dak en gevel, krijgen de bewoners ook een aanbod om zonnepanelen te laten plaatsen. Zonnepanelen worden alleen geplaatst als ook het dak  geïsoleerd is of wordt.

Coördinator Vastgoed Richard Hoedjes: ‘Per straat worden de bewoners aangeschreven over de verduurzaming van hun woning. In 2017 zijn we begonnen met het aanpakken van woningen die nog geen B-label hebben. Het is de bedoeling dat eind 2019 deze woningen betere isolatie hebben, minder energie verbruiken en zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen. Vooralsnog kunnen de zonnepanelen alleen geplaatst worden op eengezinswoningen.’

De bewoners van de woningen die aan de beurt zijn voor de isolatiemaatregelen worden begeleid in hun keuze door aannemer De Toekomstbouw. De aannemer is het vaste aanspreekpunt voor de bewoners. 7 van de 10 bewoners doen mee met de verduurzaming van hun woning.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
TechCaps (Xaam) zoekt:

AC/DC Engineer Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Bladel, Steenslag 1, 5531 MC
Solarcentury Nederland zoekt:

Senior Project Development Manager, Large scale Solar Power Plants

32-40 uur - Den Bosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!