Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Dubbele winst Solar Team Twente bij Europees kampioenschap
(foto: Solar Team Twente)

Dubbele winst Solar Team Twente bij Europees kampioenschap

Solar Team Twente heeft 2 podiumplekken behaald tijdens de iLumen European Solar Challenge (iESC), het officieuze Europese kampioenschap voor zonneauto’s. Het Twentse solarteam deed mee met de RED Shift en RED One.

Na 24 uur racen onder regenachtige omstandigheden op Circuit Zolder in België stond het team  met beide zonneauto’s op het podium: RED One op de tweede plaats en RED Shift als Europees kampioen op de eerste plaats.

Het belangrijkste onderdeel van de iESC was de 24-uursrace. Deze race was spannend voor het Twentse solarteam. Hoewel het team voornamelijk voor teambuilding naar het circuit is afgereisd, hoopten de teamleden de titel van Europees kampioen, die RED One 2 jaar geleden heeft behaald, te verdedigen. Lange tijd reden de auto’s op een tweede en derde plaats, vlak achter team Megalux Hungary. Na precies 12 uur racen lukte het beide zonneauto’s het Hongaarse team in te halen.

Solar Team Twente bestaat uit 20 studenten van hogeschool Saxion en Universiteit Twente. In oktober 2019 neemt het deel aan de Bridgestone World Solar Challenge. Naast de studenten bestaat Solar Team Twente uit het netwerk van innovatieve partners.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Green Energy Company zoekt:

Installateur zonnepanelen

Green Energy Company zoekt zonnepaneelinstallateurs.
Fulltime • Nederland
Zonmaat zoekt:

Klantenservice medewerker

Zonmaat zoekt een klantenservice medewerker.
Fulltime • Heerhugowaard
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!