logo
wvhj2023
(foto: Omroep Zeeland)
(foto: Omroep Zeeland)
18 september 2018

Holland Solar start onderzoek naar branden met zonnepanelen

Holland Solar meldt dat er een onderzoek komt naar de oorzaak van recente branden op daken met zonnepanelen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft opdracht gegeven voor het onderzoek.

Holland Solar wil weten wat de dieper liggende oorzaak is van de branden die recentelijk hebben plaatsgevonden. De brancheorganisaties wil bijvoorbeeld antwoord op de vraag of de branden ontstaan zijn door zonnepanelen of door de installatie ervan. Het is volgens Holland Solar niet alleen voor de sector belangrijk, maar ook bijvoorbeeld voor de brandweer. Het onderzoek zal worden uitgevoerd door een onafhankelijke partij met voldoende expertise over zonne-energie. Het ziet er naar uit dat ECN part of TNO het onderzoek gaat uitvoeren.

In 2018 vonden er onder meer branden plaats met zonnepanelen in Vinkeveen bij een huis van woningcorporatie GroenWest, in Hulst bij een woning van Woningstichting Hulst en bij een nieuwbouwwoning in Lemelerveld.

Met het toenemend aantal branden neemt ook de media-aandacht toe. Zo spreekt RTL Nieuws op Prinsjesdag - nota bene in opening van het halfachtjournaal - over 'dramatisch slecht installatiewerk' en 'alle hens aan dek'. De televisiezender maakte onderstaande reportage waarbij gepleit wordt voor een APK-keuring voor zonnepanelen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten