Solar Magazine - Holland Solar start onderzoek naar branden met zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Holland Solar start onderzoek naar branden met zonnepanelen
(foto: Omroep Zeeland)

Holland Solar start onderzoek naar branden met zonnepanelen

Holland Solar meldt dat er een onderzoek komt naar de oorzaak van recente branden op daken met zonnepanelen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft opdracht gegeven voor het onderzoek.

Holland Solar wil weten wat de dieper liggende oorzaak is van de branden die recentelijk hebben plaatsgevonden. De brancheorganisaties wil bijvoorbeeld antwoord op de vraag of de branden ontstaan zijn door zonnepanelen of door de installatie ervan. Het is volgens Holland Solar niet alleen voor de sector belangrijk, maar ook bijvoorbeeld voor de brandweer. Het onderzoek zal worden uitgevoerd door een onafhankelijke partij met voldoende expertise over zonne-energie. Het ziet er naar uit dat ECN part of TNO het onderzoek gaat uitvoeren.

In 2018 vonden er onder meer branden plaats met zonnepanelen in Vinkeveen bij een huis van woningcorporatie GroenWest, in Hulst bij een woning van Woningstichting Hulst en bij een nieuwbouwwoning in Lemelerveld.

Met het toenemend aantal branden neemt ook de media-aandacht toe. Zo spreekt RTL Nieuws op Prinsjesdag - nota bene in opening van het halfachtjournaal - over 'dramatisch slecht installatiewerk' en 'alle hens aan dek'. De televisiezender maakte onderstaande reportage waarbij gepleit wordt voor een APK-keuring voor zonnepanelen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Junior Account Manager

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
kWh People zoekt:

International Sales Manager

Fulltime (40 uur) - Randstad
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!