Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Hyperloop op zonne-energie: in 14 minuten van Amsterdam naar Eindhoven
(Plompmozes, courtesy of UNStudio)

Hyperloop op zonne-energie: in 14 minuten van Amsterdam naar Eindhoven

Het Futures Team van architectenbureau UNStudio heeft zijn visie op het Station van de Toekomst gepresenteerd tijdens de eerste editie van de HyperSummit in Utrecht, georganiseerd door Hardt Hyperloop.

De hyperloop is gebaseerd op technologie die op zonne-energie draait, wat betekent dat hij geen lawaai maakt, geen milieubelastende uitstoot produceert en de benodigde energie zelf kan opwekken. Dit zal het eerste 100 procent elektrische vervoersysteem zijn dat met hoge snelheden en reistijden grote aantallen passagiers veilig van de ene stad naar de andere moet vervoeren.

Hardt Hyperloop is een technologiebedrijf dat bezig is met de realisatie van de Europese hyperloop; het eerste 100 procent elektrische vervoersysteem waarmee men bijvoorbeeld in 14 minuten van Amsterdam naar Eindhoven kan reizen.

UNStudio denkt dat, als elk hyperloopstation gaat functioneren als een batterij voor zonne-energie, waarbij niet alleen de stations zelf energie opwekken en produceren maar het gehele hyperloopnetwerk, hierdoor de afhankelijkheid van grote energiecentrales kan worden verkleind en meer energie in lokale micronetten kan worden opgeslagen. Het overschot aan energie dat op de vervoersknooppunten en langs de buizen van de hyperloop geproduceerd wordt, voedt de autonome voertuigen, en de bussen en fietsen waarop passagiers kunnen overstappen om hun reis voort te zetten.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Senior Technisch Inkoper

Libra Energy zoekt een Senior Technisch Inkoper
Fulltime • Uitgeest
Zonnepanelen op het dak zoekt:

Verkoper Zonnepanelen

Zonnepanelen op het dak zoekt een Verkoper Zonnepanelen.
Fulltime • Barneveld
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!