Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EnergyVille/VITO en ADR Technics introduceren proefstation met pvt-panelen
(foto: EnergyVille)

EnergyVille/VITO en ADR Technics introduceren proefstation met pvt-panelen

EnergyVille/VITO en energiegroothandel ADR Technics hebben een proefstation voor hernieuwbare energie geïntroduceerd. Deze bestaat onder meer uit verschillende pvt-panelen.

De verschillende pvt-zonnepanelen genereren zowel warmte als elektriciteit, in combinatie met verschillende vormen van opslag en een continue monitoring in reële omstandigheden. Door deze verschillende profielen te vergelijken en constant te meten wordt precies duidelijk wat de ideale opbrengstpatronen zijn onder verschillende omstandigheden. Hiermee wordt het mogelijk nog beter advies te geven en installaties op maat van specifieke gebruiksprofielen te ontwerpen.

Ook opslag van elektriciteit werd mee gecombineerd in de testopstelling. De experts zijn gestart met het opstellen van een wensenlijst over wat opslag moet betekenen voor de klant. Dit werd gevolgd door een dimensionering van de pv-installatie en de batterij, gebaseerd op meetdata van de klant en rekening houdend met specifieke eigenschappen van batterijen, zoals de achteruitgang in batterijcapaciteit en de correlatie tussen capaciteit en stroomsterkte. Op basis daarvan is een dimensionering gedaan voor 2 typen batterijen en is uitgetekend hoe de binnenhuisinstallatie dient te worden aangepast.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2019

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei Nederland maakt zich op voor het solar decennium NATIONAAL...
Vacatures
NovaVolt zoekt:

Zonnepanelenmonteurs

NovaVolt zoekt zonnepanelenmonteur
Fulltime • Oost-Nederland
Libra Energy zoekt:

Stagiair Techniek

Libra Energy biedt een Uitdagende technische stage bij snelgroeiende organisatie in duurzame energie
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!