Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EnergyVille/VITO en ADR Technics introduceren proefstation met pvt-panelen
(foto: EnergyVille)

EnergyVille/VITO en ADR Technics introduceren proefstation met pvt-panelen

EnergyVille/VITO en energiegroothandel ADR Technics hebben een proefstation voor hernieuwbare energie geïntroduceerd. Deze bestaat onder meer uit verschillende pvt-panelen.

De verschillende pvt-zonnepanelen genereren zowel warmte als elektriciteit, in combinatie met verschillende vormen van opslag en een continue monitoring in reële omstandigheden. Door deze verschillende profielen te vergelijken en constant te meten wordt precies duidelijk wat de ideale opbrengstpatronen zijn onder verschillende omstandigheden. Hiermee wordt het mogelijk nog beter advies te geven en installaties op maat van specifieke gebruiksprofielen te ontwerpen.

Ook opslag van elektriciteit werd mee gecombineerd in de testopstelling. De experts zijn gestart met het opstellen van een wensenlijst over wat opslag moet betekenen voor de klant. Dit werd gevolgd door een dimensionering van de pv-installatie en de batterij, gebaseerd op meetdata van de klant en rekening houdend met specifieke eigenschappen van batterijen, zoals de achteruitgang in batterijcapaciteit en de correlatie tussen capaciteit en stroomsterkte. Op basis daarvan is een dimensionering gedaan voor 2 typen batterijen en is uitgetekend hoe de binnenhuisinstallatie dient te worden aangepast.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Advies & Verkoop

Zon & Zo zoekt een Teamlid Advies & Verkoop
Fulltime • Alblasserdam
SolarEdge zoekt:

Service- en onderhoudstechnicus buitendienst

SolarEdge zoekt een Service- en onderhoudstechnicus buitendienst
Fulltime • Vianen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!