Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EnergyVille/VITO en ADR Technics introduceren proefstation met pvt-panelen
(foto: EnergyVille)

EnergyVille/VITO en ADR Technics introduceren proefstation met pvt-panelen

EnergyVille/VITO en energiegroothandel ADR Technics hebben een proefstation voor hernieuwbare energie geïntroduceerd. Deze bestaat onder meer uit verschillende pvt-panelen.

De verschillende pvt-zonnepanelen genereren zowel warmte als elektriciteit, in combinatie met verschillende vormen van opslag en een continue monitoring in reële omstandigheden. Door deze verschillende profielen te vergelijken en constant te meten wordt precies duidelijk wat de ideale opbrengstpatronen zijn onder verschillende omstandigheden. Hiermee wordt het mogelijk nog beter advies te geven en installaties op maat van specifieke gebruiksprofielen te ontwerpen.

Ook opslag van elektriciteit werd mee gecombineerd in de testopstelling. De experts zijn gestart met het opstellen van een wensenlijst over wat opslag moet betekenen voor de klant. Dit werd gevolgd door een dimensionering van de pv-installatie en de batterij, gebaseerd op meetdata van de klant en rekening houdend met specifieke eigenschappen van batterijen, zoals de achteruitgang in batterijcapaciteit en de correlatie tussen capaciteit en stroomsterkte. Op basis daarvan is een dimensionering gedaan voor 2 typen batterijen en is uitgetekend hoe de binnenhuisinstallatie dient te worden aangepast.

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Assistent projectleider

Slim Opgewekt zoekt een assistent projectleider
Fulltime • Arnhem
Slim Opgewekt zoekt:

Assistent Projectleider (met doorgroei potentieel)

Slim Opgewekt zoekt een Assistent Projectleider (met doorgroei potentieel)
Fulltime • Arnhem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!