Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Shell bouwt nieuwe campus voor New Energies-divisie in Den Haag

Shell bouwt nieuwe campus voor New Energies-divisie in Den Haag

Shell gaat 200 miljoen dollar investeren in een nieuwe Shell-Campus in Den Haag. Het bedrijf doet dit om het verwacht in 2023 het aantal banen in haar New Energies-hub in Nederland groeit naar 500 tot 700 stuks.

Shell ziet bovendien potentieel voor verdere groei in de jaren daarna. Solar Magazine publiceerde in maart 2018 een interview met Marc van Gerven, vicepresident solar bij het nieuwe bedrijfsonderdeel. Van Gerven stelde toen ‘actief op zoek te zijn naar kleine, lokale solarontwikkelaars om mee samen te werken’.

De New Energies-tak bouwt voort op Shell’s ervaring met koolstofarme technologie en onderzoekt nieuwe commerciële modellen die zijn gericht op de mondiale energietransitie. De focus ligt op nieuwe brandstoffen en elektriciteit. Het opschalen van de New Energies-activiteiten tot een groot onderdeel van het bedrijf maakt onderdeel uit van de strategie van Shell. Wereldwijd verwacht Shell tot 2020 gemiddeld 1 tot 2 miljard dollar per jaar te investeren in New Energies.

Nederland is de bakermat van Shell’s New Energies-tak. Van hieruit zijn de wereldwijde activiteiten van Shell op dit vlak de afgelopen 2 jaar gecoördineerd. Dit onderdeel blijft nu dus gevestigd in Nederland. In Den Haag moet namelijk de moderne campus verrijzen waar ook New Energies wordt gehuisvest.

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Teamgenoot (elektro) monteur duurzame energietechniek

Zonneplan zoekt: Teamgenoot (elektro) monteur duurzame energietechniek
Fulltime • Leiden – Tilburg – Amsterdam – Zwolle
EigenEnergie.net zoekt:

Servicemonteur

EigenEnergie.net zoekt een Servicemonteur
Fulltime • Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!