Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Assen wijst 11 locaties aan voor zonneparken
(foto: Assen)

Gemeente Assen wijst 11 locaties aan voor zonneparken

De gemeente Assen wijst 11 locaties aan voor het realiseren van zonneparken. Het bestuurscollega doet dit voorstel aan de gemeenteraad.

‘Alleen door de aanleg van zonneparken lukt het ons om over 2 jaar 14 procent van alle Assense energie duurzaam op te wekken’, stelt wethouder Gea Smith. ‘Veel inwoners en bedrijven kiezen er gelukkig al voor om zonnepanelen op hun dak te plaatsen. Maar deze extra inspanning is nodig om onze doelstelling te halen. We zetten in op 3 keer lokaal: lokaal opwekken, lokaal gebruiken en lokaal economisch en financieel voordeel.’

Een werkgroep, die bestaat uit inwoners, Natuur en Milieufederatie Drenthe, Energiecorporatie Duurzaam Assen en de gemeente, heeft de 11 zoeklocaties in Assen aangewezen. Het gaat om plekken waar zonneparken volgens hen weinig impact hebben op de omgeving. Bijvoorbeeld gebieden die dubbel gebruikt kunnen worden, zoals parkeerterreinen en waterwinplassen. Ook gronden langs wegen, geluidswallen en braakliggende bedrijfsterreinen zijn geschikt.

Per pilotproject vraagt de gemeente de omwonenden en belanghebbenden om mee te denken over de invulling van het zonnepark. Daarnaast wil de gemeente een omgevingsraad bestaande uit inwoners opstellen. Deze raad adviseert de gemeente over de inrichting, ontwerp en het lokaal rendement. Omwonenden van de zoeklocaties zijn inmiddels geïnformeerd door de gemeente over het voorstel. De komende periode informeert de gemeente de inwoners van Assen over haar plannen. Eind september wordt boven een informatiebijeenkomst georganiseerd voor inwoners, bedrijven en andere belanghebbenden. In oktober zal de gemeenteraad een definitief besluit nemen.

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
AliusEnergy zoekt:

Werkvoorbereider elektro

AliusEnergy zoekt een werkvoorbereider elektro
Fulltime • Eersel
AliusEnergy zoekt:

Accountmanager

AliusEnergy zoekt een accountmanager
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!